Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
‘Business as unusual’

‘Business as unusual’

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik ben door de crisis wat positiever naar ons volkje gaan kijken. Het is fascinerend om te zien hoe creatief en veerkrachtig we met z’n allen zijn geworden. Velen hebben zich in korte tijd thuiswerken eigen gemaakt en nieuwe verdienmodellen schieten als paddenstoelen uit de grond. Bij VCSW is het daarentegen eigenlijk business as usual. Nou ja, bijna.

Minder kwetsbaar

Onze dienstverlening is al jaren vergaand geautomatiseerd en ook thuiswerken is ons niet vreemd. Alleen hebben we dat al in een vroeg stadium opgeschroefd. Ook ons verdienmodel hoeft niet op de schop en kan nog jaren mee. Daarnaast hebben we qua branches waarvoor we werken een gezonde spreiding. Zo hebben we relatief veel opdrachtgevers in de zorg waarmee we omzetverlies elders, bijvoorbeeld in de uitzendbranche, redelijk kunnen opvangen. Het gros van onze medewerkers is weliswaar jong, maar is toch al meer dan vijf jaar in dienst, dus ook aan de HR-kant nauwelijks extra zorgen.

Een schepje bovenop

We zijn bovendien gezegend met een team dat normaal al zeer gemotiveerd is (ze staan te popelen om weer naar kantoor te kunnen), maar doen er in deze tijd vanzelf een schepje bovenop. Zelf heb ik ervoor gekozen om de nodige tijd op kantoor door te brengen. Afleiding heb ik amper waardoor ik zaken die lang zijn blijven liggen kan oppakken. En voor de toekomst structureel kan regelen. Daar komen ook spontaan extra zaken bij. Zo heeft een aantal collega’s aangegeven thuis productiever te zijn dan op kantoor, waar ze tot in de stilteruimte soms nog worden gestoord. Ik ben meteen gaan nadenken hoe dat beter kan en dat leverde al snel een stoplichtsysteem op.

Niet in paniek raken

Toch merk ik dat collega’s juist in een tijd als deze wat meer op je willen leunen. Daarom steek ik deze weken veel tijd in persoonlijke gesprekken, op afstand uiteraard, om even in persoonlijk opzicht vinger aan de pols te houden. Dat kost veel extra tijd en ik zie het bijna dagelijks op kantoor licht en weer donker worden. Ook kost het natuurlijk veel energie, maar die krijg ik deels ook weer terug. Daarmee heb ik nog een reden om niet, zoals ik andere ondernemers wel zie doen, in paniek te raken. Een beetje vergelijkbaar met een leider die bewust een rood shirt draagt zodat niemand kan zien dat hij zelf ook bloedt. Dat is immers slecht voor de moraal.

Aanvraagtermijn LKV verlengd

Eindigend in de lijn van ‘business as usual’ kunnen we toch nog een lichtpuntje melden. In onze vorige blog gaven we aan namens alle werkgevers een verlenging te hebben gevraagd bij het UWV van de aanvraagtermijn voor een doelgroepverklaring LKV. Die verlenging is er gekomen en wel met drie maanden! Via deze link naar het UWV lees je er meer over. Voor vragen naar aanleiding van deze blog of over onze dienstverlening zijn we bereikbaar op 070-204 5000 of info@vcsw.nl.

Dennis Verduin

CEO VCSW

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156