Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
Header Legal

Houd goed in de gaten voor wie je financieel verantwoordelijk bent!

Als (ex-)werkgever ben je 10-12 jaar financieel verantwoordelijk voor een zieke (ex-)werknemer. Zodra een (ex-)werknemer een uitkering krijgt toegekend is dat op basis van een arbeidsongeschiktheidspercentage.

Gedurende de (10 tot 12) jaren kan er veel veranderen bij deze (ex-)werknemer. Vanwege het grote financiële belang kun je als werkgever een herbeoordeling aanvragen. Indien de bedrijfsarts vaststelt dat de re-integratiemogelijkheden zijn toe- of afgenomen bijvoorbeeld. Daarnaast kan het ook gebeuren dat je als (ex-)werkgever eigenrisicodrager voor de WGA bent en dus verantwoordelijk blijft voor de werknemer, ook tijdens de WIA-uitkering.

Ook in die situatie kun je als werkgever om een herbeoordeling vragen; misschien kan de werknemer weer werken, of is deze juist volledig en duurzaam arbeidsongeschikt (IVA-uitkering).

Heb je inzichtelijk voor wie dit van toepassing is in jouw organisatie?

Direct contact opnemen

VCSW Whk-controle

Waarom het bekijken of een herbeoordeling zinvol is loont

15
16
17

Voordat wij een herbeoordelingsverzoek indienen bij het UWV, vragen wij eerst het dossier op. Met de kennis en ervaring die wij in huis hebben, kijken onze specialisten of het passend is om een herbeoordeling aan te vragen.

Onze specialisten brengen een gedegen advies uit over een eventuele herbeoordeling en dienen deze aanvraag direct in. Een herbeoordeling kan de ziektekosten beperken voor zowel de toekomst, het heden als met terugwerkende kracht.

Het kan jouw organisatie tonnen schelen!

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156