Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
Header Legal

Looncompensatie bij ziekte (no-riskpolis)

De no-riskpolis is een regeling dieĀ  geldt als je een werknemer met een ziekte of handicap in dienst neemt. Dit houdt in dat je:

  • een Ziektewetuitkering voor een werknemer kunt krijgen als hij ziek wordt.
  • geen hogere premie hoeft te betalen voor de Ziektewet.
  • geen hogere premie hoeft te betalen als hij in de WGA komt.

Het is van belang om de ziekmelding op tijd (binnen 6 weken) aan het UWV door te geven. Doe je dit niet, dan krijg je een boete van maximaal 455 EURO.

De no-riskpolis geldt 5 jaar: Het UWV betaalt een Ziektewet-uitkering als de werknemer ziek wordt binnen 5 jaar vanaf de start van zijn dienstverband of toekenning van een WIA-uitkering. In bijzondere situaties kan je voor een werknemer een verlenging van nog eens 5 jaar aanvragen. Bijvoorbeeld als hij al een ernstige ziekte had.

Hoe weet ik wie er in aanmerking komen?
Het is lastig om te achterhalen welke werknemers in aanmerking komen voor de no-risk polis. Maak je gebruik van VCSW Zekerheid, dan inventariseren wij het nieuwe personeel en dan inventariseren wij automatisch wie er in aanmerking komen voor de no-risk polis. Het is van belang om dit goed in kaart te brengen zodat je bij ziekte niet onnodig zelf het loon doorbetaald!

Hoe moet ik de no-risk polis ‘verzilveren’?
Bij het indienen van de Ziekteaangifte wordt gevraagd of er sprake is van een no-risk polis. Het UWV controleert niet zelf of er sprake is van een no-risk polis, je moet dit expliciet aangeven.

Onze specialisten kunnen met behulp van VCSW Digitaal deze aanvragen voor je verzorgen.

no-risk

Feiten over de no-risk polis

15
16
17

Uit onderzoek blijkt dat 56% van de rechthebbenden niet weet of zij recht hebben op de no-risk polis en nog eens 29% zegt te weten dat zij geen recht hebben op de no-riskpolis. Zodoende weet slechts 16% van de rechthebbenden dat zij recht hebben op de no-riskpolis.

Van de werkgevers is 52% in algemene zin bekend met de no-riskpolis. Zij weten wat het instrument (ongeveer) inhoudt. Bijna de helft van de werkgevers heeft dus niet gehoord van de no-risk polis!

Er is gebleken dat er forse onderbenutting is van de no-risk polis, wat betekent dat er tonnen onbenut blijven!

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156