Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
Header Scholing

Gebruik landelijke, regionale en branche gerelateerde tegemoetkomingen voor scholing!

Zijn er binnen de organisatie werknemers die een opleiding volgen? Dan is er mogelijk een tegemoetkoming voor de scholing van toepassing.

Tegemoetkomingen richten zich vooral op kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Dit zijn sectoren waar een tekort aan gekwalificeerd personeel ontstaat en/of wetenschappelijk personeel dat onmisbaar is voor de kenniseconomie. Denk hierbij aan (bijvoorbeeld) de sector zorg of techniek, BBL leerlingen of het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO).

Met behulp van VCSW Digitaal zorgen we voor inzicht in de leerlingen, de voortgang van de aanvragen en geven we prognosebedragen.

Minstens even belangrijk is de administratieve bewaarplicht van 7 jaar! Alle documentatie staat in ons beveiligde platform VCSW Digitaal.

VCSW Diensten SPL-aanvraag

Enkele voorbeelden van scholingsaanvragen:

  • De Subsidieregeling Praktijkleren (SPL) wordt jaarlijks bij het RvO aangevraagd vanaf 2 juni. Deze regeling is niet voor een specifieke branche.
  • SectorplanPlus (SPP) is een meerjarige subsidie (2017 – 2022) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor werkgevers in de Zorg en Welzijn.
  • Het Stagefonds Zorg (SfZ) heeft als doel om het aantal stageplaatsen bij zorgaanbieders te vergroten en de begeleiding van stagiairs te verbeteren.
  • Met de subsidieregeling Kwaliteitsimpuls personeel ziekenhuiszorg (KiPZ) investeren algemene ziekenhuizen en categorale instellingen in het strategisch opleiden van hun personeel.
  • De SLIM-subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken. Dit betekent dat in de onderneming aandacht is voor de ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers.
VCSW SPL subsidieregeling praktijkleren

Waarom de scholingsaanvragen door VCSW loont

15
16
17

Aanvragenmogelijkheden zijn afhankelijk van de betreffende opleiding en/of tegemoetkoming. Sommige tegemoetkomingen kunnen gedurende enkele maanden aangevraagd worden, andere slechts een specifieke periode per jaar.

Wij kijken naar de lopende en toekomstige tegemoetkomingen. Wij verzorgen de aanvragen tijdig bij de juiste instantie en toetsen de wettelijke grondslagen.

Daarnaast wordt de aanvraag gecontroleerd op de vereiste administratie. Indien iets ontbreekt wordt hier tijdig op geanticipeerd. Bovendien wordt er een prognose gemaakt wat je aan tegemoetkomingen kan verwachten.

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156