Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
Header Legal

Maak bezwaar tegen onjuiste beslissingen van het UWV

Is er binnen de organisatie sprake van korte of langdurige arbeidsongeschiktheid en ontvang je hierover beslissingen van het UWV? Dan bestaat de mogelijk dat deze beslissingen niet correct zijn, waardoor je als organisatie onnodige kosten doorbelast krijgt.

Onjuiste beslissingen kunnen ervoor zorgen dat je tienduizenden euro’s teveel doorbelast krijgt. Wij beperken de schadelast voor werkgevers in de toekomst én het verleden. Afhankelijk van het dossier wordt de juiste strategie uitgezet. Bij de Ziektewet (ZW) zijn er andere mogelijkheden dan bij de WIA. Het is van belang na een beslissing direct in actie te komen. Doorgaans heb je hier slechts 6 (of 2) weken de tijd voor.

Bezwaar & Beroep
De bezwaar en/of beroepsprocedure wordt door een van onze Juridisch Adviseurs verzorgd. Hierbij wordt de benodigde bewijslast compleet gemaakt en tijdig ingediend bij de juiste instantie. Ook bij een eventuele (hoor)zitting is de Juridisch Adviseur aanwezig.

Bij de ZW kunnen we bezwaar maken tegen de volgende punten:

  • De toekenning
  • De eerstejaarsziektewetbeoordeling (EZWB)
  • De toetsing verbetering belastbaarheid tweede ziektejaar (TVB2)

Bij de WGA kunnen we bezwaar maken tegen de volgende punten:

  • De toekenning
  • Het omslagmoment van WGA Loongerelateerde Uitkering (LGU) naar WGA Loonaanvullende Uitkering (LAU) of WGA Vervolguitkering (VVU)
  • Andere wijzigingen omtrent arbeidsongeschiktheidspercentages
VCSW Whk-controle

Waarom controleren van de beschikkingen loont

15
16
17

VCSW is Professioneel Erkend Rechtshulpverlener bij het UWV, waardoor wij ook medische documenten ontvangen. Hier heb je als werkgever geen inzage in.

Onze specialisten brengen een gedegen advies uit over een eventuele voortzetting van het bezwaar of beroep. Indien een herbeoordeling wenselijk is wordt deze ook verzorgd. Een herbeoordeling kan de ziektekosten beperken voor zowel de toekomst, het heden als met terugwerkende kracht.

Het kan jouw organisatie tonnen schelen!

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156