Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward

No-riskpolis

Met een No-riskpolis loopt de werkgever geen risico wanneer een arbeidsbeperkte werknemer plotseling ziek wordt. Het UWV dekt in dat geval de loonkosten middels de Ziektewetuitkering. Hiervoor moet de werknemer wel een WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering hebben (gehad) en aan bepaalde voorwaarden voldoen. De no-riskpolis begint zodra de werknemer in dienst treedt en geldt 5 jaar lang vanaf de eerste werkdag van de werknemer. Wordt de werknemer ziek binnen deze periode van 5 jaar, dan betaalt het UWV voor maximaal 2 jaar de Ziektewetuitkering.

In bijzondere gevallen verlengt het UWV de periode van 5 jaar met nog eens 5 jaar. In geval van een ernstige ziekte. De werknemer kan dan verlenging van de no-riskpolis aanvragen. Wanneer de werknemer een Wajong-uitkering of een WSW-indicatie heeft, geldt de no-riskpolis zolang hij werkt en is het aanvragen van een verlenging niet nodig. Een no-riskpolis is niet mogelijk voor een werkgeversorganisatie die is aangemerkt als WSW-bedrijf.

No-riskpolis
Met het no-riskpolis onderzoek van VCSW worden alle werknemers waarvoor de no-riskpolis geldt in kaart gebracht zodat loonkosten gedekt kunnen worden door het UWV. Het no-riskpolis onderzoek is onderdeel van onze personeelsinventarisatie. bekijk voor meer informatie onze informatiesheet “personeelsinventarisatie” . Hierin staat het gehele inventarisatieproces beschreven. Ook is er een demo-omgeving beschikbaar.

Compleet
In het tabblad “compleet” staan alle werknemers waarvoor de no-riskpolis van toepassing is. Er is onderbouwing aanwezig dat de no-riskpolis onderbouwd. In het overzicht staat aangegeven op basis waarvan de no-riskpolis van toepassing is en wat de start- en einddatum van de no-riskpolis is.

Niet compleet
In het tabblad “niet compleet” staan alle werknemers waarvoor mogelijk de no-riskpolis van toepassing is. Er is nog geen onderbouwing aanwezig maar er zijn wel sterke aanwijzingen dat de no-riskpolis van toepassing is. In dit overzicht staan vaak werknemers waarbij wij nog op onderbouwing van het UWV wachten en welke daarmee nog binnen de doorlooptermijn van het UWV bevinden. Wij raden aan om ook altijd voor deze groep werknemers een ziekteaangifte met no-riskpolis te doen.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156