Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward

SV Check

Met de SV Check worden 4 verschillende premieafdrachten voor de werknemersverzekeringen op werkgevers- en werknemersniveau gecontroleerd. Wij kunnen tot 5 jaar terug deze controle uitvoeren. Onderstaande 4 werknemersverzekeringen vallen binnen het onderzoek:

Basispremie WAO/WIA

De basispremie WAO/WIA is een voor alle werkgevers gelijke premie over het premieloon. De hoogte van het premiepercentage verschilt per boekjaar.

Sommige groepen werknemers zijn vrijgesteld van de basispremie WAO/WIA.

Gedifferentieerde premie

De Gedifferentieerde premie is per werkgever verschillend. De hoogte van het premiepercentage verschilt per boekjaar, per sector en arbeidsongeschiktheidslasten. De gedifferentieerde premie wordt jaarlijks in november vastgesteld voor het opvolgende jaar.

Werkgevers kunnen ook (gedeeltelijk) eigenrisicodrager worden voor de gedifferentieerde premie. Zij betalen dan geen premie.

Sommige groepen werknemers zijn vrijgesteld van de gedifferentieerde premie.

WW-Awf

De Ww-Awf is een voor alle werkgevers gelijke premie over het premieloon. De hoogte van het premiepercentage verschilt per boekjaar.

Sommige groepen werknemers zijn vrijgesteld van de WW-Awf. Overheidswerkgevers betalen voor overheidswerknemers geen WW-Awf. In plaats daarvan betalen zij de premie Uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo-premie).

Sectorpremie

De sectorpremie is per sector verschillend. De hoogte van de sectorpremie is afhankelijk van het werkloosheidsrisico in de bedrijfs- of beroepssector waarin een werkgever is ingedeeld. Voor sommige sectoren kunnen meerdere percentage gelden, op werknemersniveau. De sectorpremie wordt jaarlijks rond oktober/november vastgesteld voor het opvolgende boekjaar.

Sommige groepen werknemers zijn vrijgesteld van de sectorpremie. Overheidswerkgevers betalen voor overheidswerknemers geen sectorpremie. In plaats daarvan betalen zij de premie Uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo-premie). Voor sommige sectoren gelden meerdere percentage.

Ufo-premie

Overheidswerkgevers betalen voor overheidswerknemers geen premie WW-Awf en geen sectorpremie. In plaats daarvan betalen zij de premie Uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo-premie).

Onder overheidswerknemer verstaan we:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156