Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward

Veel gestelde vragen

Jouw werkgever wil graag meer weten over het werkverleden van werknemers. Zo kunnen wij nagaan of jouw werkgever recht heeft op een subsidie. We kunnen ons voorstellen dat je hier vragen over hebt. Hieronder geven we meer uitleg.

1.       Ik heb een vragenlijst ontvangen. Wat kan ik hiermee doen?

Wil je ons helpen door de vragenlijst in te vullen en op te sturen? De vragen gaan over je werkverleden en over eventuele uitkeringen die je hebt ontvangen.

2.       Waarom willen jullie weten of ik een uitkering heb ontvangen?

Als je een uitkering hebt ontvangen, heeft jouw werkgever mogelijk recht op een subsidie. Denk bijvoorbeeld aan het meebetalen van het loon bij ziekte. Daarom wil jouw werkgever graag weten welke werknemers een uitkering krijgen of kregen. Door deze vragenlijst in te vullen maak je dat voor ons inzichtelijk.

3.       Ja, ik heb een uitkering gekregen. Willen jullie hier meer over weten?

Ja. In dat geval heb je waarschijnlijk een brief hierover van het UVW of Belastingdienst. We willen graag dat je een kopie hiervan meestuurt. Heb je de brief niet meer? Dat is geen probleem.

4.       Nee, ik heb geen uitkering gekregen. Is het toch belangrijk dat ik de vragenlijst invul?

Ja, graag! Zonder reactie weten wij dit niet en krijg je een herinnering.

5.       Ik ben niet meer in dienst. Is het toch belangrijk dat ik de vragenlijst invul?

Ja, graag! Wij kunnen werkgevers tot 5 jaar terug helpen.

6.       Ben ik verplicht hieraan mee te werken?

Nee. Meewerken is op vrijwillige basis. Toch hopen we dat je ons wilt helpen en de vragenlijst invult.

7.       Hoe komen jullie aan mijn gegevens?

We kregen jouw gegevens van je werkgever. Zo kunnen wij ons onderzoek doen.

8.       Wat doen jullie met de informatie die ik deel?

We kunnen ons voorstellen dat je je gegevens niet zomaar deelt. Daarom gaan we hier voorzichtig mee om. Dit doen we volgens de Privacy Wet. We gebruiken jouw gegevens alleen voor het aanvragen van subsidies bij het UWV of Belastingdienst. Heeft jouw werkgever recht op een subsidie? Dan delen we jouw informatie alleen met de collega’s van jou werkgever die dit nodig hebben voor hun werk. Bovendien verwijderen we jouw informatie uit ons systeem, nadat het onderzoek is afgerond.

9.       Wat levert het mij op?

Het invullen van de machtiging geeft jou geen voor- en nadelen. Er verandert niets in jouw situatie.

10.   Heeft het invullen invloed op mijn uitkeringsverleden?

Nee. Er verandert niets in jouw situatie.

11.   Waarom ontvang ik een herinnering?

Soms krijgen wij geen reactie. We versturen dan herinneringen. Dit kan per E-mail, SMS, post of via de telefoon. We vragen dan of je alsnog mee wilt werken met het onderzoek.

12.   Ik heb de vragenlijst ingevuld. Waarom ontvang ik een machtiging?

In de vragenlijst gaf je aan dat je een uitkering kreeg of aanvroeg. Dat betekent dat jouw werkgever mogelijk subsidie kan ontvangen. We willen graag dat je de machtiging invult en naar ons terugstuurt. Met de machtiging mogen wij een doelgroepverklaring bij het UWV opvragen. Deze verklaring heeft jouw werkgever nodig om eventuele subsidies te ontvangen.

13.   Ik heb geen vragenlijst ingevuld. Waarom ontvang ik een machtiging?

Je komt voor in het doelgroepregister van het UWV. Dat betekent dat jouw werkgever een subsidie kan ontvangen.  We willen daarom graag dat je de machtiging digitaal ondertekent. Met de machtiging kunnen wij een doelgroepverklaring bij het UWV opvragen. Deze verklaring heeft jouw werkgever nodig om eventuele subsidies te ontvangen.

14.   Wat is een doelgroepregister?

Het doelgroepenregister is een landelijk register, waarin alle mensen zijn opgenomen die vallen onder de banenafspraak. UWV beheert dit register. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om te controleren of werkgevers zich houden aan de afspraken. Bijvoorbeeld door banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers mogen nagaan met jouw Burgerservicenummer of je in het doelgroepregister staat en of je meetelt voor de banenafspraak. Zo heeft jouw werkgever mogelijk recht op een subsidie.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156