Mijn VCSW
arrow_upward

Over VCSW
VCSW helpt werkgevers bij het aanvragen van subsidies, voordelen en vergoedingen van de overheid. Uw (ex-)werkgever heeft VCSW gevraagd haar werknemers een paar vragen te stellen over hun arbeidsverleden. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt waarom dat nodig is. Dat leggen wij hieronder graag uit.

Uw (ex-)werkgever wil weten of er werknemers in dienst zijn met een uitkeringsverleden
Indien u een uitkering heeft ontvangen is het mogelijk dat uw (ex-)werkgever een subsidie of vergoeding kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het meebetalen van het loon bij ziekte. Jouw (ex-)werkgever weet op dit moment niet wie een uitkering heeft. Met de vragenlijst maken wij dit inzichtelijk voor uw (ex-)werkgever. Met een machtiging vragen wij een bevestiging op bij het UWV.

Vragenlijst invullen en terugsturen
Je hebt een E-mail of brief met een vragenlijst ontvangen. Vriendelijk verzoeken wij je deze in te vullen en terug te sturen. Soms wordt gevraagd of je beschikt over een kopie van een brief van het UWV of andere organisatie. Je kunt deze ook meesturen.

Ik ben al uit dienst. Moet ik dan ook meewerken?
VCSW kan werkgevers tot 5 jaar terug helpen. Graag hopen wij dat je mee wilt helpen.

Moet ik reageren als ik geen uitkering heb gehad?
Ja graag! Zonder reactie weten wij dit niet en sturen wij je een herinnering.

Ben ik verplicht hieraan mee te werken?
Het is niet verplicht maar vrijwillig om mee te werken. We hopen wel dat je mee wilt helpen.

Hoe komen jullie aan mijn gegevens?
De gegevens hebben wij ontvangen van jouw (ex-)werkgever die wij helpen bij het aanvragen van subsidies, voordelen en vergoedingen van de overheid.

We gaan natuurlijk vertrouwelijk met je antwoorden om
Wij kunnen ons voorstellen dat je voorzichtig bent met het delen van jouw persoonlijke informatie. Daarom vinden wij het belangrijk om je te vertellen dat we je antwoorden alleen gebruiken voor het aanvragen van subsidies, voordelen en vergoedingen van de overheid. We houden die informatie strikt geheim en delen de informatie alleen met uw (ex-)werkgever als hier sprake van is. De informatie is bij uw (ex-)werkgever alleen beschikbaar voor medewerkers die de informatie nodig hebben voor hun werk. Bovendien verwijderen we jouw informatie nadat we het onderzoek hebben afgerond uit ons systeem.

Wat levert het jou op?
VCSW helpt werkgevers bij het aanvragen van subsidies, voordelen en vergoedingen van de overheid. Deze aanvragen hebben alleen betrekking op de werkgever. Het levert u niets op. We hopen wel dat u dit niet weerhoud mee te helpen.

Heeft het invullen invloed op mijn uitkeringsverleden
Het heeft geen invloed op een uitkeringsverleden. VCSW helpt alleen werkgevers bij het aanvragen van subsidies, voordelen en vergoedingen van de overheid.

Ik heb een herinnering ontvangen
Soms ontvangen wij geen reactie. Wij sturen dan een herinnering. Dit kan per E-mail, SMS, Post of telefonisch gebeuren. Vriendelijk verzoeken wij je toch nog mee te willen werken.

Ik heb een machtiging ontvangen
Je heeft in de vragenlijst aangegeven dat je in het verleden een uitkering heeft genoten of deze uitkering is afgewezen. Vriendelijk willen wij u verzoeken de machtiging in te vullen en retour te sturen zodat wij uw (ex-) werkgever kunnen helpen bij het aanvragen van subsidies, voordelen en vergoedingen van de overheid.

Ook kan het zijn dat je een machtiging ontvangt maar geen vragenlijst heeft ingevuld. je staat  waarschijnlijk opgenomen in het doelgroepenregister van het UWV. Het doelgroepenregister is een landelijk register, waarin alle mensen zijn opgenomen die vallen onder de banenafspraak. UWV beheert dit register. Met de gegevens uit het doelgroepenregister kan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid controleren of werkgevers de afgesproken banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers mogen nagaan met uw Burgerservicenummer of je in het doelgroepregister staat en of u meetelt voor de banenafspraak. Jouw Burgerservicenummer komt voor in het doelgroepregister van  UWV.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 000

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn

070 - 20 45 000