Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward

Koppeling tussen VCSW en Nmbrs® is lonend

MacBlauw is de grootste franchisenemer van McDonalds in Nederland. Met ruim 800 werknemers, twaalf filialen en een eigenaar die in binnen- en buitenland prijzen wint, is het bedrijf bijzonder succesvol. Ze hebben een koppeling tussen de diensten van VCSW en Nmbrs®, wat de HR en Finance-afdelingen van MacBlauw ontlast en wat al jaren achter elkaar zorgt voor besparing op de personeelskosten. We spreken CFO Tim Molenaar over de bijzondere franchisenemer en de voordelen van deze koppeling.

Kun je ons om te beginnen iets vertellen over de geschiedenis van MacBlauw?

“Marcel Blauwendraat komt uit een slagersfamilie, maar had op jonge leeftijd al de droom om een McDonalds-restaurant te runnen. Op 33-jarige leeftijd kwam die droom uit. In 2003 kocht hij als franchisenemer twee vestigingen in Amsterdam Zuidoost. Daarvoor richtte hij MacBlauw BV op. De restaurants liepen zo goed, dat hij al snel werd benaderd om ook vier vestigingen in hartje Amsterdam over te nemen. Met MacBlauw werd hij in Nederland uitgeroepen tot franchisenemer van het jaar. In 2016 mocht hij zelfs de Fred L Turner Golden Arch Award ophalen in Orlando. Dat is wereldwijd de hoogste erkenning die je als franchisenemer van McDonalds kunt krijgen. Op dit moment exploiteren we twaalf vestigingen in en rond Amsterdam en hebben we ruim 800 medewerkers in dienst.

Wat maakt de McDonalds van MacBlauw speciaal?

“Bij MacBlauw geldt een aantal ‘Gouden Regels’. Onbetwist de belangrijkste regel is dat alles draait om mensen, mensen en mensen. Dat is geen flauwe HR-slogan, maar een doordachte filosofie die we dagelijks naleven. ‘Als het goed gaat met onze medewerkers, gaat het goed met het bedrijf’, zo is de achterliggende gedachte. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat iedereen binnen ons bedrijf de kans krijgt om door te groeien. Die instelling,  gecombineerd met een sterke ondernemersgeest en een constante focus op de details, heeft geleid tot het huidige succes.”

Welke uitdagingen heb je als CFO van een franchise met 800 werknemers?

“Als CFO ben ik verantwoordelijk voor alles wat er op kantoor – de backoffice – gebeurt. Daaronder vallen de afdelingen Finance en HR. Vanuit de overheid hebben we te maken met ontzettend veel financiële regelingen voor ons personeel. Het is veel werk om al die regelingen te kennen, bij te houden en ook uit te voeren. Maar het is wel heel belangrijk voor je uiteindelijke resultaat. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat je geen personeelssubsidie ontvangt terwijl je daar wel recht op hebt. Aan de andere kant wil je niet te veel premie betalen voor de werknemersverzekeringen (WHK-premies). Om deze uitdagingen efficiënt het hoofd te kunnen bieden, werken we al jaren samen met VCSW en Nmbrs.”

Wat is voor jou de toegevoegde waarde van de koppeling tussen VCSW en Nmbrs?

“Dankzij de koppeling tussen deze twee diensten, weten we zeker dat we alle bestaande subsidieregelingen optimaal gebruiken en nooit te veel WHK-premie betalen. VCSW heeft alle kennis van de relevante regelingen en Nmbrs heeft de data over ons personeel. Door de rechtstreekse koppeling tussen beide partijen, beschikken we continu over de meest zuivere informatie. Rechtstreeks vanaf de bron. Dat merken wij weer in de resultaten. De afgelopen jaren hebben we mooie tegemoetkomingen qua subsidies kunnen bijschrijven. Daarnaast hebben we onze afdracht voor de WHK-premie significant kunnen verlagen.”

Wat kunnen we in de toekomst nog verwachten van MacBlauw?

“Op dit moment doen we er alles aan om de uitdagingen rondom de 1,5-meter-samenleving het hoofd te bieden. Daarna gaan we gewoon verder waar we al een tijdje mee bezig waren: ons bedrijf verder uitbreiden in de regio Amsterdam met ‘de mens’ als uitgangspunt. Altijd op naar beter.”

Lees hier het gehele artikel op de website van Nmbrs.

Wil je meer weten over deze dienstverlening, neem dan contact op via info@vcsw.nl of 070 – 26 00 156.

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156