Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
“Met VCSW hebben we deze gigaklus weten te klaren”

“Met VCSW hebben we deze gigaklus weten te klaren”

We prijzen ons bij VCSW gelukkig dat we regelmatig complimenten krijgen van klanten. En dan niet over de smaak van onze koffie (waar overigens niks mis mee is), maar over onze dienstverlening. Onlangs kregen we er weer een die er om meerdere redenen uit springt, en die we niet voor ons konden houden.

Bijna 40.000 nieuwe medewerkers

De klant in kwestie is met tussen 35.000 en 60.000 nieuwe medewerkers per jaar een van de grotere uitzendorganisaties van ons land, en per definitie goed op de hoogte van de ontwikkelingen op gebied van sociale wetgeving. Zij stonden begin vorig jaar bij de overgang van de aloude premiekorting naar de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) voor een gigaklus. Enerzijds lag er de uitdaging om een dertigtal B.V.’s klaar te stomen voor de nieuwe situatie. Anderzijds moesten vele honderden werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt die al in dienst waren, worden overgeheveld naar de nieuwe regeling. Maar dat was volgens de verantwoordelijke manager nog niet alles.

Berichtenverkeer

“Met de invoering van de nieuwe regeling is het niet meer mogelijk om met terugwerkende kracht loonkostenvoordeel aan te vragen. Daarom moesten we per direct voor alle nieuwe dienstverbanden in ons proces inregelen dat we binnen drie maanden duidelijk krijgen of er sprake is van een van de verschillende doelgroepen. Binnen die termijn vele duizenden medewerkers op jaarbasis benaderen en screenen is een enorme klus die we graag aan een specialist willen overlaten. Te meer omdat er ook nog instanties als het UWV en de Belastingdienst tussen zitten. Een vaste partner van ons werkte al met VCSW en beweerden dat zij ook deze klus wel konden klaren. Te meer omdat ze de laatste jaren allerlei functionaliteiten aan hun software hebben toegevoegd voor berichtenverkeer via social media, mobiele apps en een klantportaal.”

Conversieratio van 25 naar bijna 90%

“Terugkijkend hebben ze de verwachtingen meer dan waargemaakt. Onze conversieratio, dat is het aantal reacties van nieuwe medewerkers op de aanschrijvingen, is sinds de samenwerking met VCSW omhoog geschoten van 25 naar bijna 90%! Met een loonkostenvoordeel dat kan oplopen tot € 6.000 per (doelgroep-)werknemer gaat dat om serieuze bedragen. Het meeste daarvan hebben we trouwens pas net ontvangen. Het geld wordt niet meer zoals vóór 1 januari 2018 direct uitbetaald door de Belastingdienst, maar pas na anderhalf jaar. Het ontvangen loonkostenvoordeel wordt overigens vooral gebruikt voor onze opdrachtgevers en deze nieuwe medewerkers. Zij hebben per slot van rekening een afstand tot de arbeidsmarkt en ondersteunen ons in de benodigde extra werkbegeleiding.”

“Over VCSW dus niets dan lof. Te meer omdat ze naast een effectief en robuust uitvraagproces ook nog eens betrouwbaar zijn en veel kennis van de sociale wetgeving hebben.”

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156