Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward

Miljoenenontbijt 2016:
Verrassend, inspirerend en vol energie!

Het Miljoenenontbijt 2016 was een groot succes! Op woensdag 21 september verzamelden zo’n 400 ondernemers zich in het Theater Diligentia in Den Haag voor een inspirerende ontbijtsessie met de nadruk op een wat onderbelicht thema op de Miljoenennota 2016: Energie. Conclusie van deze ochtend: Nederland moet sneller verduurzamen en daarin zullen de overheid, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de gewone burger moeten samenwerken.

VCSW blikt met grote trots terug op een geslaagd evenement dat zij samen met haar partners VNO-NCW, ING, Randstad en Gemeente Den Haag organiseerde voor ondernemers uit de regio. Op de ochtend na Prinsjesdag was het al vroeg rumoerig aan de Lange Voorhout in Den Haag. Onder het genot van heerlijke broodjes werd er volop genetwerkt en nam even later de energieke dagvoorzitter Femke Wolthuis, onder muzikale begeleiding van Eric Bergsma, al zingend en dansend de aanwezigen mee in de toekomstvisie op energie.

Duurzaam ondernemen

Verschillende sprekers kwamen aan het woord waaronder Marjan van Loon, president-directeur van Shell. Uitvoerig betoog zij hoe Nederland sneller moet verduurzamen om de groeiende energievraag aan te kunnen nu de wereld steeds welvarender wordt. Shell richt zich daarom voor een belangrijk deel op windenergie en wil het voortouw nemen om van Nederland een gidsland te maken op dit gebied. Marloes Arkesteijn, marketeer Duurzaamheid en Innovatie bij Eneco, verkondigde hoe Eneco met veel startups en ondernemers samenwerkt die duurzame innovaties ontwikkelen. Zo werd ook Florian Schneider van Nerdalize geïntroduceerd. Hij maakte het verhaal concreet met zijn innovatie om de warmte die vrij komt van computerberekeningen te gebruiken voor het verwarmen van woningen en kantoren. Want wie had gedacht dat twee zoekopdrachten in google voldoende energie verwarmen om een kop thee te zetten?

Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, sloot de ochtend af met de positieve boodschap dat Den Haag wat betreft energie voorop loopt met veruit de meeste zonnepanelen van Nederland. Een goed teken omdat het inwonersaantal van Den Haag flink groeiende is, wat tevens gunstig is voor de stedelijke economie en het ondernemersklimaat. Ook de samenwerkingsverbanden met steden als Leiden en Rotterdam kwamen aan bod, evenals de daaraan gekoppelde infrastructuur en de gebiedsontwikkeling voor ondernemers aan de Binkhorstlaan.

Marc van Versendaal, Commercieel Directeur VCSW:
“Het was genieten vanmorgen! We zijn overladen met enthousiaste reacties van de bezoekers. Ze vonden het inspirerend, leuk en verrassend, en gaven aan dit een prettige vorm van netwerken te vinden,” aldus Marc van Versendaal, Commercieel Directeur bij VCSW. “Er heerst een ontspannen sfeer op zo’n evenement en dat maakt het voor al onze relaties gemakkelijker om elkaar te vinden. Bovendien stelt het interactieve karakter ons nòg beter in staat om ondernemers te ondersteunen, hen te inspireren en kennis met hen te delen over noodzakelijke aandachtspunten voor de toekomst.”

Kortom: een geslaagde dag om met trots op terug te kijken. Wij bedanken nogmaals onze partners met wie wij dit evenement samen georganiseerd hebben. Wat het thema voor het volgende Miljoenenontbijt zal zijn is nog niet bekend, maar het belooft hoe dan ook een evenement te worden om alvast in je agenda te zetten!

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156