Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
Nieuws
Corrigeren van de Wtl-beschikking kan nog tot 1 mei Blog

Corrigeren van de Wtl-beschikking kan nog tot 1 mei

Het UWV heeft uiterlijk eind maart de voorlopige Wtl-beschikking over 2022 verstuurd, grote kans dat deze dus al bij je binnen is! Het kan voorkomen dat werknemers waarbij wél recht is op tegemoetkomingen, niet op de beschikking staan vermeld. Wanneer je zorgt voor een kloppende salarisadministratie, heb je straks de grootste kans op een 100% correcte beschikking en benut je de meeste financiële voordelen.   

Lees meer

woensdag, 6 april 2022

De voorlopige Wtl-beschikking 2022 Blog

De voorlopige Wtl-beschikking 2022

Jaarlijks ontvangen werkgevers eind maart de voorlopige Wtl-beschikking. Hierin staat voor welke werknemer(s) er recht is op het Loonkostenvoordeel, het Lage-inkomensvoordeel en het jeugd-LIV. Belangrijk is dat deze goed wordt gecontroleerd en dat mogelijke correcties voor 1 mei zijn doorgevoerd. Uiterlijk 31 juli stuurt de Belastingdienst namelijk de definitieve Wtl-beschikking en worden de tegemoetkomingen binnen 6 weken na ontvangst uitbetaald aan de werkgever.  

Lees meer

donderdag, 10 maart 2022

Is eigenrisicodrager zijn een goed idee? Artikel

Is eigenrisicodrager zijn een goed idee?

Sinds januari 2022 is VCSW begonnen met het aanbieden van een nieuwe dienstverlening in samenwerking met ENgage Werkgeversadvies. Om deze dienstverlening zo optimaal mogelijk uit te voeren, hebben wij onlangs onderzoek gedaan naar hoe de zaken rondom het eigenrisicodragerschap zijn geregeld binnen verschillende organisaties. De resultaten hebben wij verwerkt in een artikel, waarin we stil staan bij de belangrijkste punten uit het onderzoek.

Lees meer

dinsdag, 1 maart 2022

Gedifferentieerde premie Whk, hoe zit dat? Column

Gedifferentieerde premie Whk, hoe zit dat?

Weleens gehoord van de gedifferentieerde premie? Vast wel! Dat percentage dat de Belastingdienst elk jaar toestuurt en wat keurig wordt ingevoerd in de salarisadministratie zodat deze premie goed wordt afgedragen. De beschikkingen voor 2022 zijn eind november al het land in gestuurd door de Belastingdienst. Redelijk actueel onderwerp dus. Maar waar komt de gedifferentieerde premie eigenlijk vandaan? Wat is het nut en hoe heeft het zich ontwikkeld de afgelopen jaren? Als je alles hierover wil weten, download dan de whitepaper op onze website. Liever de samenvatting? Lees dan snel verder!

Lees meer

dinsdag, 8 februari 2022

“Wij zijn eigenrisicodrager voor de Ziektewet!” Blog

“Wij zijn eigenrisicodrager voor de Ziektewet!”

Bij VCSW hebben wij dagelijks te maken met klanten die aangeven eigenrisicodrager te zijn, maar eigenlijk niet precies weten wat dit inhoudt. Of anders gezegd wat het eigenrisicodragerschap nu eigenlijk voor hun organisatie betekent. Omdat er flinke verantwoordelijken aan het eigenrisicodragerschap kleven is het inzichtelijk hebben van de rechten en verplichtingen die voortvloeien uit het eigenrisicodragerschap van wezenlijk belang. Marloes Homan, Juridisch Adviseur bij VCSW vertelt.

Lees meer

maandag, 17 januari 2022

No-riskpolis en de plannen in de Verzamelwet SZW Column

No-riskpolis en de plannen in de Verzamelwet SZW

Jaarlijks ontvangen werkgevers van de Belastingdienst de beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk). Het percentage wordt voor grote en middelgrote werkgever individueel berekend. In het percentage worden de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen (WGA en ZW) doorbelast die zijn ontstaan vanuit een dienstverband bij de werkgever. Hoe hoger de uitkeringslasten, hoe hoger het premiepercentage.

Lees meer

dinsdag, 11 januari 2022

VCSW recap 2021: wát een jaar! Nieuws

VCSW recap 2021: wát een jaar!

2021 zit er weer bijna op en ik kan wel zeggen: dit was er eentje was die we niet snel meer vergeten. Wat hebben we het afgelopen jaar veel gedaan, veel geleerd, zijn we gegroeid en is dit jaar voorbijgevlogen. We hebben een hoop successen gehad. Om maar te beginnen met de eerste mijlpaal: het 10-jarig bestaan van VCSW wat we niet op een betere manier konden vieren dan op diezelfde dag de aankondiging te doen van het minderheidsbelang van 30% van de Goudse Verzekeringen in VCSW.

Lees meer

vrijdag, 31 december 2021

Loonkostenvoordeel Banenafspraak Column

Loonkostenvoordeel Banenafspraak

Op 1 april 2015 is de Wet Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten ingegaan. Het concrete doel hiervan is dat er 150.000 extra banen gecreëerd worden voor mensen met een ziekte of handicap. Werkgevers uit de overheidssector dienen hier 25.000 van te creëren. De overige 125.000 is de verantwoordelijkheid voor de werkgevers uit andere sectoren.

Lees meer

donderdag, 16 december 2021

VCSW en ENgage gaan samenwerking aan bij uitvoering van Eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet (ERD ZW) Persbericht

VCSW en ENgage gaan samenwerking aan bij uitvoering van Eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet (ERD ZW)

Den Haag, 25 augustus 2021 - VCSW, specialist en partner binnen de sociale wet- en regelgeving voegt per 1 september Floor van Eelen en Vincent van Kleef toe aan de directie. Hiermee vormen zij samen met Dennis Verduin (oprichter en CEO) de driekoppige directie van de snelgroeiende organisatie.

Lees meer

dinsdag, 7 december 2021

Whitepaper: De Gedifferentieerde Premie Whk 2022 Whitepaper

Whitepaper: De Gedifferentieerde Premie Whk 2022

Het is weer die tijd van het jaar. De tijd waarin alle mooie dingen samenvallen. Sinterklaas, Kerst, Oud&Nieuw en natuurlijk…. De Whk-beschikking! Binnenkort valt die weer op de mat. Let goed op of er uitkeringslasten worden toegerekend, dat betekent namelijk dat er een hoger percentage wordt opgelegd dan het minimumpercentage. Als er sprake is van uitkeringslasten, beoordeel dan of deze juist zijn. Van de ruim 600 beschikkingen die wij over 2021 hebben gecontroleerd, is aan meer dan 70% uitkeringslasten toegerekend.

Lees meer

dinsdag, 9 november 2021

VCSW support APPO door volledige ontzorging van de salarisadministratie én meer Blog

VCSW support APPO door volledige ontzorging van de salarisadministratie én meer

Beloven wat je doet en dat ook daadwerkelijk doen, een van de belangrijkste speerpunten voor VCSW. Met de jarenlange ervaring en passie voor salarisadministratie helpt VCSW (voorheen Pay the Salary) APPO nu alweer ruim een jaar. Een samenwerking die van beide kanten als zeer positief wordt ervaren. Daarom een gesprek met Vivienne van Eijden (HR directeur APPO) en Rowen Kottman (VCSW).

Lees meer

vrijdag, 24 september 2021

VCSW breidt directie uit! Nieuws

VCSW breidt directie uit!

Den Haag, 25 augustus 2021 - VCSW, specialist en partner binnen de sociale wet- en regelgeving voegt per 1 september Floor van Eelen toe aan de directie. Hiermee vormt zij samen met Dennis Verduin (oprichter en CEO) de tweekoppige directie van de snelgroeiende organisatie.

Lees meer

woensdag, 25 augustus 2021

Let op: Subsidieregeling Praktijkleren is weer geopend! Nieuws

Let op: Subsidieregeling Praktijkleren is weer geopend!

Heb jij dit schooljaar een praktijk- of werkleerplaats aangeboden zodat toekomstig werkende beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt? Goed nieuws! Vanaf vandaag is het weer mogelijk om de Subsidieregeling Praktijkleren (SPL) aan te vragen. Voor VCSW altijd een belangrijke datum, omdat wij weten dat extra hulp en advies voor het aanvragen van deze subsidieregeling van groot belang is!

Lees meer

woensdag, 2 juni 2021

“Door grote achterstanden onnodig lang in de Ziektewet”, maar het probleem is veel groter Blog

“Door grote achterstanden onnodig lang in de Ziektewet”, maar het probleem is veel groter

In een artikel gepubliceerd door het FD deze week werd gesproken over de  grote achterstand die bestaat bij het UWV voor het beoordelen van mensen die een Ziektewet-uitkering ontvangen. Hierdoor zitten veel mensen onnodig lang thuis en lopen de kosten voor werkgevers steeds verder op. Een probleem dat binnen ons werkveld al langer bekend is. Maar laten we eerlijk zijn. Het probleem beperkt zich niet alleen tot de Ziektewet.

Lees meer

donderdag, 6 mei 2021

Beslissing ontvangen van het UWV? Laat deze controleren door een expert! Blog

Beslissing ontvangen van het UWV? Laat deze controleren door een expert!

In veel gevallen leggen organisaties zich direct neer wanneer het UWV een beslissing heeft genomen. Ze realiseren zich niet dat een controle op deze beslissing enorm veel geld kan besparen én onterechte uitgaven voorkomt. Als werkgever heb je daarnaast niet zomaar inzage in het medische dossier. Hier dien je toestemming voor te krijgen van de werknemer. Drie keer raden hoe vaak je als organisatie die toestemming krijgt?

Lees meer

woensdag, 14 april 2021

De Goudse Verzekeringen neemt 30%-belang in VCSW Nieuws

De Goudse Verzekeringen neemt 30%-belang in VCSW

Den Haag, 30 maart 2021 - De Goudse Verzekeringen heeft een strategisch belang van 30% verworven in VCSW, specialist en partner op het gebied van sociale wet- en regelgeving. Dat zijn beide partijen onlangs overeengekomen. Het bedrag dat voor dit belang is betaald, wordt niet bekendgemaakt. Oprichter Dennis Verduin blijft aan VCSW verbonden als CEO. Het is zijn ambitie om in de komende jaren verdere groei te realiseren door de synergie tussen de bedrijven optimaal te benutten. VCSW behoudt haar eigen identiteit en autonomie.

Lees meer

dinsdag, 30 maart 2021

VCSW behaalt ISO-27001 certificering Nieuws

VCSW behaalt ISO-27001 certificering

Den Haag, 12 februari 2021 - VCSW, specialist en partner binnen de sociale wet- en regelgeving heeft haar ISO 27001 certificaat behaald. Hiermee voldoet VCSW aan de internationale norm rondom bedrijfsvoering en informatiebeveiligingsmanagement. Deze internationale norm is opgesteld om te voorzien in eisen voor het vaststellen, implementeren, bijhouden en continu verbeteren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging. Het behalen van dit certificaat was voor VCSW een belangrijke doelstelling voor het nieuwe jaar.

Lees meer

vrijdag, 12 februari 2021

De Quoratio Groep en VCSW slaan handen ineenvoor administratie rondom sociale wetgeving Nieuws

De Quoratio Groep en VCSW slaan handen ineenvoor administratie rondom sociale wetgeving

Den Haag, 11 januari 2021 – De Quoratio Groep en VCSW gaan samenwerken op het gebied van de administratie rondom sociale wetgeving werkgevers in Nederland. Vaak profiteren werkgevers door de complexe regels en wetswijzigingen niet optimaal van de voordelen van de sociale wetgeving. De opleider en detacheerder op het gebied van administratieve processen en de (digitale) dienstverlener rondom sociaal werkgeverschap bundelen daarom nu hun krachten, waardoor ze hun klanten nog beter kunnen bedienen en maximaal voordeel kan worden behaald.

Lees meer

maandag, 11 januari 2021

Infographic: Controle Whk beschikking stap voor stap Nieuws

Infographic: Controle Whk beschikking stap voor stap

De Gedifferentieerde Premie Werkhervattingskas (Wh) ligt weer op de deurmat. Net als elk jaar willen wij vanuit VCSW benadrukken dat een controle van deze beschikking mogelijk veel geld kan besparen. VCSW heeft experts in huis die jarenlange ervaring hebben met het controleren van deze beschikking. Maar, wat kun je als klant verwachten? Welke stappen moet jij ondernemen en wat verzorgen wij? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

woensdag, 9 december 2020

Whitepaper: De Gedifferentieerde Premie Whk Nieuws

Whitepaper: De Gedifferentieerde Premie Whk

In deze whitepaper geven wij onze visie op de Gedifferentieerde Premie Werkhervattingskas (Whk) en hoe deze zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. We delen onze ervaring en expertise, en verhelpen onduidelijkheden rondom de beschikking. Daarnaast willen we jou laten zien waar mogelijkheden liggen, wat de meest gemaakte fouten zijn en waarom een correcte controle van deze beschikking van groot belang is. 

Lees meer

maandag, 30 november 2020

Blog

"Bij VCSW staan we naast de klant"

Bij VCSW halen wij elke dag het maximale uit de sociale wetgeving voor jou als klant. Naast het gebruik van ons platform VCSW Digitaal koppelen wij hier bewust ook periodieke gesprekken met onze consultants aan. Waar loop je tegenaan? Hoe zorgen we ervoor dat jij het meeste voordeel behaalt? En niet geheel onbelangrijk, wat speelt er binnen jouw organisatie?

Lees meer

donderdag, 12 november 2020

Onze consultants hebben er zin in. Jij ook? Blog

Onze consultants hebben er zin in. Jij ook?

Bij VCSW zijn we druk bezig met het optimaliseren van ons digitale platform VCSW Digitaal. Dit heeft ook gevolgen voor onze periodieke consultantsbezoeken. Dankzij de hoge automatiseringsgraad kunnen onze consultants nu meer dan ooit focussen op het persoonlijke contact met onze klanten. Wat speelt er op kantoor en wat kunnen wij hierin betekenen?

Lees meer

woensdag, 14 oktober 2020

Van uitpuilende archiefkast naar papier- en probleemloos werken Blog

Van uitpuilende archiefkast naar papier- en probleemloos werken

Kun jij je nog herinneren hoe het er op kantoor aan toe ging vóór de digitalisering? Je weet wel, uitpuilende archiefkasten en irritante zoektochten naar onder massa’s papier bedolven pennen of notities. Met een beetje pech, en die hadden wij regelmatig, dook je dagelijks letterlijk de archiefkast in om dat ene belangrijke document op te duiken. En zo lang geleden is het nog niet eens. Godzijdank is er nu VCSW Digitaal!

Lees meer

woensdag, 30 september 2020

Volledige grip op sociale zekerheid met VCSW Digitaal Blog

Volledige grip op sociale zekerheid met VCSW Digitaal

Ieder mens heeft behoefte aan een zekere mate van controle. Dat gaat bij ons vrij ver en we durven best toe te geven dat er hier wel wat controlefreaks rondlopen. Dat heeft ook zijn voordelen. Het heeft ons VCSW Digitaal opgeleverd. Met dit digitale platform heb ook jij als werkgever volledige controle op alles wat er in jouw organisatie speelt op het gebied van sociale zekerheid.

Lees meer

woensdag, 16 september 2020

“Mijn ouders hebben een belangrijk aandeel in ons succes” Blog

“Mijn ouders hebben een belangrijk aandeel in ons succes”

Binnenkort beleven we bij VCSW een bijzondere mijlpaal. Bijna tien jaar na de oprichting gaan er namelijk voor het eerst in ons bestaan twee medewerkers met pensioen. Wat deze gebeurtenis extra speciaal maakt, is het feit dat het gaat om beide ouders van oprichter en eigenaar Dennis Verduin. “Zonder hen zou VCSW nooit zo succesvol zijn geworden, dus een eerbetoon is zeker op z’n plaats”, aldus Dennis.

Lees meer

donderdag, 3 september 2020

VCSW Legal: ‘Geen bezwaar tegen bezwaren!’ Blog

VCSW Legal: ‘Geen bezwaar tegen bezwaren!’

Ruim een half jaar geleden zag VCSW Legal het levenslicht. Omdat we zagen dat ondernemers, finance en HR-managers een grote behoefte hebben aan ondersteuning in de contacten met het UWV. Gelet op het aantal herbeoordelingsprocedures en bezwaren tegen de jaarlijkse Whk-beschikking welke we al jaren controleren bleek dat een schot in de roos te zijn.

Lees meer

woensdag, 19 augustus 2020

Deze blog is geheel ‘voor eigen risico’ Blog

Deze blog is geheel ‘voor eigen risico’

‘Betreden op eigen risico’. ‘Verplicht eigen risico zorgverzekering gaat verder omhoog’. ‘Deelname is op eigen risico’. Het ‘eigen risico’ kent vele vormen en voorspelt doorgaans weinig goeds. Het eigenrisicodragerschap (ERD) voor de Ziektewet en WGA is hier een uitzondering op. Om meer balans te krijgen in het zogenoemde hybride stelsel wordt het ERD al enige tijd financieel aantrekkelijker gemaakt. Maar dan moeten de cijfers wel kloppen...

Lees meer

woensdag, 5 augustus 2020

WABrengt de Wet arbeidsmarkt in Balans tot nu toe? Blog

WABrengt de Wet arbeidsmarkt in Balans tot nu toe?

Iets meer dan een half jaar na de invoering van de WAB (Wet arbeidsmarkt in Balans) vonden wij het tijd om een eerste balans op te maken. Het hoofddoel van de WAB is om tijdelijke werknemers meer zekerheid te bieden. Zeker bij nieuwe regelingen loop je als werkgever grote kans zaken over het hoofd te zien en geld te laten liggen. En u kent ons inmiddels: dat vinden wij zonde.

Lees meer

donderdag, 23 juli 2020

Het ‘ter-mijnenveld’ van de sociale zekerheid: deel 2 Blog

Het ‘ter-mijnenveld’ van de sociale zekerheid: deel 2

Om orde te scheppen rondom de vele (en vaak korte) aanvraag-, bezwaar- en herzieningstermijnen op het gebied van de sociale zekerheid, kwamen in onze vorige blog de Ziektewet, de WGA en de IVA aan bod. In deel 2 van deze ‘masterclass‘ richten we ons vizier op de compensatieregeling transitievergoeding en de no-risk polis van het UWV. Een sterke bak koffie voordat je gaat lezen kan overigens geen kwaad.

Lees meer

donderdag, 23 juli 2020

Het ‘ter-mijnenveld’ van de sociale zekerheid: deel 1 Blog

Het ‘ter-mijnenveld’ van de sociale zekerheid: deel 1

De sociale zekerheid en bijbehorende werkgeverslasten kunnen voor werkgevers een doolhof zijn. Wij zien het daarom al jaren als onze plicht om jou zo snel mogelijk naar de uitgang te leiden. Die snelheid is ook vanuit de vele regelingen geboden, want er zijn niet alleen veel aanvraag-, bezwaar- en herzieningstermijnen, maar ze zijn ook erg kort. Mis je er één, dan kan dat verstrekkende en vooral dure gevolgen hebben.

Lees meer

donderdag, 23 juli 2020

Voorkom fouten op de sociale afdrachten met de koppeling tussen AFAS en VCSW Nieuws

Voorkom fouten op de sociale afdrachten met de koppeling tussen AFAS en VCSW

Door de koppeling met AFAS heeft VCSW de unieke mogelijkheid om geautomatiseerd alle bestaande regelingen op het gebied van de sociale wetgeving te controleren.

Lees meer

donderdag, 23 juli 2020

Constante controle op de sociale afdrachten met de koppeling tussen Loket.nl en VCSW Nieuws

Constante controle op de sociale afdrachten met de koppeling tussen Loket.nl en VCSW

Een koppeling met het Loket.nl geeft VCSW de unieke mogelijkheid om geautomatiseerd alle bestaande regelingen op het gebied van de sociale wetgeving te controleren.

Lees meer

donderdag, 23 juli 2020

Unit4 Bedrijfssoftware gaat samenwerking aan met integratiepartner VCSW Nieuws

Unit4 Bedrijfssoftware gaat samenwerking aan met integratiepartner VCSW

Door deze samenwerkingen worden bestaande en nieuwe klanten van unieke en aanvullende diensten voorzien.

Lees meer

donderdag, 23 juli 2020

Koppeling tussen VCSW en Nmbrs® is lonend Nieuws

Koppeling tussen VCSW en Nmbrs® is lonend

MacBlauw is de grootste franchisenemer van McDonalds in Nederland. Met ruim 800 werknemers, twaalf filialen en een eigenaar die in binnen- en buitenland prijzen wint, is het bedrijf bijzonder succesvol. We spreken CFO Tim Molenaar over de bijzondere franchisenemer en de voordelen van deze koppeling.

Lees meer

donderdag, 23 juli 2020

Het Rijk heeft nog vele miljoenen ‘over’. Iemand interesse? Blog

Het Rijk heeft nog vele miljoenen ‘over’. Iemand interesse?

Mazzeltjes, wie houdt er niet van? Zo hebben de meesten van ons wel eens een briefje van 5 of 10 euro van de straat geraapt. De echte geluksvogels misschien wel meer. En dat laat je niet liggen, toch? Met een klein beetje meer moeite dan bukken liggen er in ons land zelfs miljoenen voor het oprapen en dat blijft vreemd genoeg gewoon liggen. Hoe zit dat toch?

Lees meer

donderdag, 23 juli 2020

Ministerie van VWS steunt werven en opleiden van nieuwe ‘helden’ Blog

Ministerie van VWS steunt werven en opleiden van nieuwe ‘helden’

De huidige crisis heeft de zorgsector in ons land een heuse heldenstatus bezorgd. En terecht, laten we ‘welzijn’. Het aantrekken en opleiden van nieuwe helden in de zorg kan overigens wel wat extra hulp gebruiken. Die is er ook al een tijd in de vorm van onder andere het SectorplanPlus en het Stagefonds Zorg. We vonden een projectleider van een betrokken werkgeversorganisatie resp. een beleidsmedewerker van het Ministerie bereid om de belangrijkste punten van de subsidieregelingen toe te lichten.

Lees meer

donderdag, 23 juli 2020

Waar accountants stoppen, gaan wij verder Blog

Waar accountants stoppen, gaan wij verder

Als een bedrijf een kip met gouden eieren in handen heeft, dan zal de markt daar in de regel vrij snel lucht van krijgen. Zeker als dat product of die dienst alleen maar winnaars kent. Bij VCSW zijn we met forse loonkostenbesparingen voor werkgevers al een tijdje trotse eigenaar van zo’n ‘beestje’. De bekendheid kan echter wel een extra zetje gebruiken en daarbij is een sleutelrol weggelegd voor accountantskantoren.

Lees meer

donderdag, 23 juli 2020

‘Business as unusual’ Blog

‘Business as unusual’

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik ben door de crisis wat positiever naar ons volkje gaan kijken. Het is fascinerend om te zien hoe creatief en veerkrachtig we met z’n allen zijn geworden. Velen hebben zich in korte tijd thuiswerken eigen gemaakt en nieuwe verdienmodellen schieten als paddenstoelen uit de grond. Bij VCSW is het daarentegen eigenlijk business as usual. Nou ja, bijna.

Lees meer

woensdag, 22 april 2020

Oproep aan kabinet: houd noodfonds simpel en deadlines haalbaar! Blog

Oproep aan kabinet: houd noodfonds simpel en deadlines haalbaar!

Veel bedrijven komen momenteel in de verleiding om de huidige crisis een beetje naar hun hand te zetten. Al is het alleen maar in profilerende zin. Wij waren eigenlijk het liefst helemaal niet over corona begonnen. Dat is echter vanuit ons vakgebied simpelweg onvermijdelijk. Zowel het tijdelijke noodfonds als bestaande regelingen op het gebied van sociale wetgeving vragen nou eenmaal om directe actie.

Lees meer

maandag, 6 april 2020

“VCSW Legal inschakelen voor het ‘derde spoor’ was een prima zet” Blog

“VCSW Legal inschakelen voor het ‘derde spoor’ was een prima zet”

Dat verslaving een groot maatschappelijk probleem vormt, is algemeen bekend. Logischerwijs staat daar een eveneens omvangrijke verslavingszorg tegenover. De ware omvang van deze sector drong bij ons pas echt door dankzij onze dienstverlening voor Tactus. Deze instelling voor verslavingszorg is actief in het midden en oosten van ons land en telt maar liefst 1.200 medewerkers, verdeeld over veertig locaties. “Bij zo’n personeelsbestand is een samenwerking met VCSW al snel lonend”, aldus Norbert Mimpen.

Lees meer

maandag, 16 maart 2020

Ook werkgevers hebben recht op een stagevergoeding Blog

Ook werkgevers hebben recht op een stagevergoeding

Nog lang niet alle bedrijven doen aan praktijkleren. Dat is jammer, want een beetje vers bloed houdt je bedrijf jong. En leerlingen hebben de toekomst, dus ook die van jou en ons. Een veelgehoord bezwaar is dat ze veel kosten, en dan vooral in tijd en begeleiding. Om dit ‘leed’ te verzachten, bestaan er diverse subsidie- en andere stimulansregelingen. De overheid wil deze, net als wij, graag in de spotlights zetten.

Lees meer

donderdag, 27 februari 2020

Minder ‘werkgeversleed’ door de compensatieregeling transitievergoeding Blog

Minder ‘werkgeversleed’ door de compensatieregeling transitievergoeding

Hoewel langdurige ziekte van een werknemer vooral vervelend is voor de betrokkene zelf, kan het voor jou als werkgever - letterlijk en figuurlijk - een hoofdpijndossier worden. Zeker als je, na al flink in de buidel te hebben getast met loondoorbetaling, ook nog eens een transitievergoeding voor je kiezen krijgt. Om die pijn te verzachten, mag je vanaf 1 april de betaalde transitievergoeding van de overheid terugvorderen. Ook met terugwerkende kracht.

Lees meer

donderdag, 13 februari 2020

Bedrijven laten te veel betaalde sociale premies liggen Nieuws

Bedrijven laten te veel betaalde sociale premies liggen

Nederlandse bedrijven lopen jaarlijks €1 miljard mis, omdat zij te veel betaalde sociale premies niet terugvorderen of geen gebruik maken van stimuleringsregelingen.

Lees meer

vrijdag, 31 januari 2020

VCSW Legal: daar word je ook als werkgever ‘beter’ van Blog

VCSW Legal: daar word je ook als werkgever ‘beter’ van

De uiterst complexe sociale wetgeving in ons land wordt vaak vergeleken met een doolhof en zelfs een jungle. Wij hebben er ons werk van gemaakt om werkgevers zo snel en rendabel mogelijk naar de ‘uitgang’ te begeleiden. Zo hebben we onlangs voor een nieuwe klant maar liefst €125.000 kunnen terugvorderen voor teveel betaalde premies. Soms moeten we daarvoor met een (juridisch) bijltje hakken. Sinds kort hebben we dat ondergebracht in VCSW Legal.

Lees meer

woensdag, 29 januari 2020

Na 20 jaar een arbeidscontract tekenen. WABlief? Blog

Na 20 jaar een arbeidscontract tekenen. WABlief?

De recente invoering van de Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB) betekent onder andere eerder recht op transitievergoeding en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden voor payrolling. Een opvallende, praktische verandering is de eis om twee handtekeningen onder ieder arbeidscontract te hebben om het lage WW-premiepercentage te mogen toepassen. Zelfs als iemand al twintig jaar in dienst is. Die aanvankelijk harde eis in inmiddels iets versoepeld, maar toch.

Lees meer

donderdag, 16 januari 2020

Laag premiepercentage voor een vast contract? Zorg voor twee handtekeningen! Nieuws

Laag premiepercentage voor een vast contract? Zorg voor twee handtekeningen!

Werkgevers krijgen tot 1 april 2020 de tijd om te voldoen aan de administratieve vereisten voor de lage WW-premie.

Lees meer

dinsdag, 17 december 2019

Werkhervattingskas: controleren is ‘incasseren’ Blog

Werkhervattingskas: controleren is ‘incasseren’

Heerlijk, het is weer december. De maand van cadeautjes, kerstversieringen, lekkernijen en... de beschikking gedifferentieerde premie werkhervattingskas (Whk). Ja, bij de Belastingdienst weten ze wel hoe je een feestje moet bouwen! Als het goed is, dan heb je het jaarlijkse ‘presentje’ ook alweer binnen en waarschijnlijk al ‘uitgepakt’. Voordat je ermee aan de slag gaat, raden wij je aan hem goed te laten controleren. En wel hierom.

Lees meer

maandag, 9 december 2019

Transitievergoeding gecompenseerd + verjaring boekjaar 2014

Heeft u de compensatie transitievergoeding inzichtelijk én is uw boekjaar 2014 veiliggesteld? Nee? Misschien? Geen idee? Zonde, want wellicht is compensatie met terugwerkende kracht tot 5 jaar terug mogelijk!

Lees meer

maandag, 2 december 2019

“Met VCSW hebben we deze gigaklus weten te klaren” Blog

“Met VCSW hebben we deze gigaklus weten te klaren”

We prijzen ons bij VCSW gelukkig dat we regelmatig complimenten krijgen van klanten. En dan niet over de smaak van onze koffie (waar overigens niks mis mee is), maar over onze dienstverlening.

Lees meer

dinsdag, 26 november 2019

Werken met VCSW Digitaal ‘loont’ Blog

Werken met VCSW Digitaal ‘loont’

Heb jij ons vorige blog gelezen? Dan weet je dat er (zeer) snel gehandeld moet worden om loonkostenvoordelen van met name medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt te benutten. Vervelend genoeg hebben veel werkgevers op hun beurt een flinke afstand tot de benodigde gegevens om die voordelen te benutten.

Lees meer

donderdag, 31 oktober 2019

Regel snel je premievoordeel want: op=op! Blog

Regel snel je premievoordeel want: op=op!

Tja, het klinkt een beetje als een goedkope reclame en het is misschien een beetje gechargeerd. Feit is wel dat je er sinds vorig jaar als werkgever als de kippen bij moet zijn om de loonkostenvoordelen van (nieuwe) medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt te benutten.

Lees meer

dinsdag, 8 oktober 2019

Snel geld verdienen? Laat je sociale premies checken! Blog

Snel geld verdienen? Laat je sociale premies checken!

Snel geld verdienen, wie wil dat niet? De een stopt zijn of haar spaargeld in bitcoins, al dan niet aangespoord door fake advertenties van John de Mol, Humberto Tan of Waylon.

Lees meer

woensdag, 28 augustus 2019

BLOG Wouter #4 // De kogel is door de kerk Blog

BLOG Wouter #4 // De kogel is door de kerk

Na van de baan te zijn geveegd door controversieel te zijn verklaard, is de kogel nu toch door de kerk. Lang verwacht, niet meer gedacht, daar komt-ie dan! De compensatie transitievergoeding voor langdurig zieken is in het vooruitzicht! 

Lees meer

maandag, 30 juli 2018

BLOG Wouter #3 // Appeltje eitje, was dat ‘m voor vandaag? Blog

BLOG Wouter #3 // Appeltje eitje, was dat ‘m voor vandaag?

Goeiedag! Na een ongekend mooie periode is de regen toch weer even neergedaald op ons kikkerlandje. Niet erg, eind van de week ziet er weer zonnig uit en dit geeft ons voor nu toch even de gelegenheid de letter R van “branddolicivowet” op te pakken. Tot zo ver het weerbericht, let’s gooo..!

Lees meer

donderdag, 12 juli 2018

BLOG Wouter #2 // Hoe kom ik erachter welke uitkeringslasten op ons bordje liggen? Blog

BLOG Wouter #2 // Hoe kom ik erachter welke uitkeringslasten op ons bordje liggen?

De vorige keer heb ik toegelicht dat de gedifferentieerde premie WGA/Whk gebaseerd is op de uitkeringslasten van (ex-)medewerkers. Verderop zal ik een toelichting geven over de eerste letter van ons ezelsbruggetje “branddolicivowet”, maar eerst even dit: Hoe kom ik erachter welke uitkeringslasten op ons bordje liggen?

Lees meer

vrijdag, 22 juni 2018

BLOG Wouter #1 - Goeiedag, wat is de gedifferentieerde premie ook alweer? Blog

BLOG Wouter #1 - Goeiedag, wat is de gedifferentieerde premie ook alweer?

En nu? Nu merk ik dat het toch al enigszins taai begint te worden, en dit is slechts de introductie van dit onderwerp! Nog even volhouden, ik probeer het kort te houden..

Lees meer

woensdag, 6 juni 2018

De beschikking gedifferentieerde premie Whk ligt op de mat, wat nu?

Ieder jaar ontvangen organisaties aan het einde van het jaar een beschikking met het nieuwe percentage voor de gedifferentieerde premie Whk. De beschikking omvat veelal een aantal pagina’s met een ingewikkelde berekening. Bij de meeste organisaties wordt het nieuwe percentage keurig in het salarispakket verwerkt en verdwijnt de beschikking in een map.

Lees meer

dinsdag, 14 november 2017

Hét Miljoenenontbijt Den Haag 2017

Het was een geslaagd miljoenenontbijt in theater Diligentia! Even nagenieten? Of kon je er niet bij zijn? Bekijk hier de aftermovie

Lees meer

donderdag, 21 september 2017

“Aanscherping privacywet veel omvattender dan ik dacht”

Tevreden blikken wij terug op een succesvol seminar over Privacy en Aansprakelijkheid. Het herfstige weer was weliswaar niet besteld maar wel heel toepasselijk voor de kennissessie die VCSW samen met Broeseliske van Vlijmen organiseerde op 7 september in het Meermanno Museum in Den Haag. “Ik voel de bui al hangen,” aldus één van onze gasten na afloop bij de borrel, “Die aanscherping van de privacywet omvat veel meer dan ik had gedacht!”. Een begrijpelijke conclusie. Want de privacyrechten van uw werknemers en klanten worden aanzienlijk verruimd. Tijd om daar nu al op te anticiperen met de hulp van onze 3 sprekers.

Lees meer

dinsdag, 12 september 2017

Anticipeer direct! Belangrijke aanscherping privacywetgeving Nieuws

Anticipeer direct! Belangrijke aanscherping privacywetgeving

Op 25 mei 2018 zal de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) worden vervangen door één Europese wet die de privacyrechten voor alle landen binnen de Europese Unie gelijk stelt aan elkaar. Deze wet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), geeft burgers van EU-landen meer zeggenschap over hun gegevens en heeft aanzienlijke gevolgen voor bedrijven die persoonsgegevens verwerken. Zo ook voor ons, VCSW.

Lees meer

donderdag, 7 september 2017

“Zeker een stuk wijzer!” na de kennissessie met VCSW en Geelkerken Linskens Advocaten

Verbazing en frustratie op de kennissessie “Privacy op de werkvloer: waar ligt de grens?” In de entourage van een idyllisch kasteel in Oegstgeest had VCSW op 18 mei 2017 samen met Geelkerken Linskens Advocaten een grote zaal afgehuurd om werkgevers bij te praten over de privacyrechten van werknemers.

Lees meer

maandag, 22 mei 2017

Activering Quotumwet steeds reëler

Naar verwachting zullen werkgevers er de komende jaren niet in slagen om 100.000 extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Onder andere bureaucratie en te strenge regelgeving maken het onmogelijk om de Banenafspraak van de Participatiewet in praktijk te halen. Ook is er kritiek op de rekenmethode voor deze 100.000 banen. Het tv-programma Nieuwsuur wijdde hier op 21 mei 2017 een nieuwsitem aan. Aanleiding is de brandbrief die aanjager van het banenplan, Aart van der Gaag, namens de werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en LTO aan de Kamer stuurde.

Lees meer

maandag, 22 mei 2017

Oproep aan alle werkgevers: 2017 is een jaar dat telt!

Met de komst van de nieuwe Wet Tegemoetkoming Loondomein (WTL), zal het vanaf 1 januari 2018 niet langer mogelijk zijn om met terugwerkende kracht alle misgelopen premievoordelen terug te krijgen. Er is dus enige haast geboden om nog voor 1 januari 2018 uw werknemers correct in het systeem te hebben staan.

Lees meer

vrijdag, 28 april 2017

Verkiezingstijd: Ontslag en transitievergoeding

De transitievergoeding moet volgens PvdA en D66 mogelijk worden vanaf de eerste werkdag dat de werknemer in dienst is. De regeling omtrent ontslagvergoeding stelt nu nog dat een werknemer pas na twee jaar dienstverband recht heeft op een transitievergoeding.

Lees meer

donderdag, 9 maart 2017

Verkiezingstijd: Hoe gaat het straks verder met de Quotumwet?

Verschillende politieke partijen besteden in hun verkiezingsprogramma extra aandacht aan de Quotumwet. Waar de PvdA en D66 spreken over activatie van de Quotumwet als de banenafspraak niet gehaald wordt (huidige maatregel), hebben andere partijen hier een ander standpunt over ingenomen.

Lees meer

dinsdag, 7 maart 2017

Verkiezingstijd: Meer voordeel en minder belastingen

De belastingen op arbeid kunnen weer omlaag, het Lage-inkomensvoordeel (LIV) moet omhoog en de loonkostensubsidies voor ouderen en arbeidsgehandicapten moeten worden uitgebreid.

Lees meer

vrijdag, 3 maart 2017

Verkiezingstijd: Loondoorbetaling bij ziekte waarschijnlijk op de schop

Nu de verkiezingsstrijd volop is losgebarsten, is het interessant om eens te kijken naar wat de verschillende politieke partijen willen veranderen aan het huidige sociale zekerheidstelsel.

Lees meer

woensdag, 1 maart 2017

Druk bezochte kennissessie met Marree en Dijxhoorn Advocaten

Op donderdag 2 februari heeft VCSW samen met Marree en Dijxhoorn Advocaten een seminar gehouden over de Wet Werk en Zekerheid en nieuwe regelgeving binnen de sociale wetgeving. In het Best Western Plus Berghotel in Amersfoort kwamen zo’n 50 HR-managers bijeen om te horen met welke nieuwe regelingen en wetswijzigingen zij rekening moeten houden in 2017.

Lees meer

vrijdag, 3 februari 2017

Compensatie transitievergoeding na twee jaar ziekte

Er liggen nieuwe plannen omtrent de transitievergoeding die werkgevers moeten betalen als zij hun werknemer na twee jaar ziekte ontslaan. Omdat veel werkgevers de verplichte transitievergoeding als een te hoge financiële last zien, besluiten zij vaak na twee jaar ziekte een slapend dienstverband in stand te houden. De werknemer wordt dan niet meer aan het werk gezet en ontvangt ook geen loon, maar de werkgever hoeft dan geen transitievergoeding te betalen. Dit is volgens minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een onwenselijke situatie. Hij wil deze werkgevers tegemoet komen met een compensatie voor de transitievergoeding.

Lees meer

dinsdag, 24 januari 2017

UWV neemt uitkering eerste termijn eigen risico dragen over

De eerste termijnen van het eigen risico dragen zijn voorbij. Vanaf 1 januari 2017 neemt het UWV daarom de WGA-uitkeringen en re-integratietrajecten over die in 2007 zijn ingegaan. Werkgevers die sinds 2007 voor hun (ex)werknemer een WGA-uitkering betalen zijn hier dus niet langer verantwoordelijk voor.

Lees meer

donderdag, 12 januari 2017

Driedubbel voordeel voor de sociale werkgever

Zoals eerder bericht is 2017 een extra voordelig jaar door de gefaseerde invoering van de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL). Per 1 januari van dit jaar kunt u op bepaalde groepen werknemers drie regelingen tegelijk toepassen: het lage-inkomensvoordeel (LIV), premiekorting en loonkostensubsidie. Wij zetten dit nogmaals voor u op één rij.

Lees meer

dinsdag, 10 januari 2017

Lage-inkomensvoordeel (LIV) bijgesteld naar 125%

Het Lage-inkomensvoordeel (LIV) dat als onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL) per 1 januari 2017 is ingegaan, is bijgesteld van 120% naar 125%. Dit betekent dat werkgevers een vergoeding kunnen krijgen voor werknemers die minimaal 100% en maximaal 125% van het wettelijk minimumloon verdienen. U dient hiervoor wel elke 6 maanden uw loonadministratie opnieuw te controleren.

Lees meer

dinsdag, 3 januari 2017

VCSW wint opnieuw de FD Gazellen Award!

Voor het tweede jaar op een rij heeft het Financieele Dagblad VCSW uitgeroepen tot FD Gazelle! Jaarlijks worden de snelst groeiende bedrijven van Nederland beloond met een FD Gazelle Award. “Bij ons in de kast staan nu twee mooie awards te prijken: de FD Gazellen Award van 2015 en die van 2016. Dat geeft ons een enorm trots gevoel,” aldus commercieel directeur Marc van Versendaal.

Lees meer

dinsdag, 22 november 2016

Verruiming doelgroep no-riskpolis

Werkgevers kunnen vanaf 1 januari 2017 langer aanspraak maken op de no-riskpolis en ook nog eens voor een grotere groep werknemers. Dit staat in verschillende wetsvoorstellen die nu in behandeling van de Tweede Kamer en Eerste Kamer zijn.

Lees meer

woensdag, 2 november 2016

Lage-inkomensvoordeel (LIV) levert in 2017 extra voordeel op!

Vanaf 1 januari 2017 krijgen werkgevers te maken met een nieuwe wetgeving die het aantrekkelijker maakt om mensen in dienst te nemen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Deze Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL) wordt in 2017 en 2018 gefaseerd ingevoerd, startend met het lage-inkomensvoordeel (LIV).

Lees meer

vrijdag, 14 oktober 2016

Werkgeversheffing Zorgverzekeringswet in 2017 omlaag

Werkgevers betalen in de meeste gevallen een werkgeversheffing Zorgverzekeringswet (Zvw) over het loon van hun werknemers. Per 1 januari 2017 zal de werkgeversheffing Zvw dalen van 6,75% naar 6,65%.

Lees meer

woensdag, 12 oktober 2016

Den Haag Doet Duurzaam Dag

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, steken werknemers van maatschappelijk betrokken bedrijven zoals de Rabobank, Staedion, Heering Office, VCSW en het Hoogheemraadschap van Delfland de groene vingers uit de mouwen om 15 buurthuizen, scholen en verzorgingshuizen, zoals bijvoorbeeld buurtcentrum de Mussen, Middin en de Lucaskerk te vergroenen. Dit initiatief van stichting Duurzaam Den Haag en PEP is het Haagse vervolg op de NLDoet dag die jaarlijkse in maart plaatsvindt; door heel Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

Lees meer

dinsdag, 11 oktober 2016

UWV compenseert transitievergoeding na ziekte

Werkgevers die na twee jaar ziekte van een werknemer een transitievergoeding moeten betalen, kunnen hiervoor vanaf 2018 een compensatie aanvragen bij het UWV.

Lees meer

donderdag, 29 september 2016

Vanaf 2017 leeftijdsgrens no-riskpolis naar 56 jaar

In 2017-2018 trekt het Kabinet € 68 miljoen euro uit om de werkloosheid onder vijftigplussers terug te dringen. Onderdeel van dit actieplan is de verlaging van de no-riskpolis naar een leeftijdsgrens van 56 jaar.

Lees meer

donderdag, 29 september 2016

Miljoenenontbijt 2016: Verrassend, inspirerend en vol energie!

Het Miljoenenontbijt 2016 was een groot succes! Op woensdag 21 september verzamelden zo’n 400 ondernemers zich in het Theater Diligentia in Den Haag voor een inspirerende ontbijtsessie met de nadruk op een wat onderbelicht thema op de Miljoenennota 2016: Energie. Conclusie van deze ochtend: Nederland moet sneller verduurzamen en daarin zullen de overheid, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de gewone burger moeten samenwerken.

Lees meer

maandag, 26 september 2016

Staartlasten en premieberekening WGA 2017

Zoals eerder bericht, zullen er per 1 januari 2017 enkele veranderingen in de gedifferentieerde premie Whk plaatsvinden. Zo worden de premiecomponenten WGA-flex en WGA-vast samengevoegd, waardoor u zich vanaf volgend jaar nog enkel kunt verzekeren voor de WGA als geheel. Met de deadline van de aanvraag om per 2017 eigenrisicodrager WGA te worden in het zicht, heeft u nog maar weinig tijd om uw definitieve keuze te bepalen. Daarom vatten wij de belangrijkste punten nog even kort voor u samen:

Lees meer

vrijdag, 16 september 2016

DEADLINE: aanvraag eigenrisicodrager WGA vóór 1 oktober

Uw aanvraag om per 1 januari 2017 eigenrisicodrager WGA te worden dient vóór 1 oktober 2016 te worden ingediend bij de Belastingdienst. Onderdeel van deze aanvraag is de garantieverklaring waarin een bank of verzekeraar zich garant stelt voor de uitkeringen als uw organisatie die niet netjes betaalt.

Lees meer

vrijdag, 16 september 2016

Voorwaarden Eigenrisicodragers per 1 januari 2017 gewijzigd

Wie per 1 januari 2017 Eigenrisicodrager voor de WGA wil zijn, zal spoedig actie moeten ondernemen. Ook wanneer u reeds Eigenrisicodrager voor de WGA bent. Dit in verband met de wijzigende voorwaarden die de overheid heeft getroffen om de concurrentieverhouding tussen de private en publieke verzekeringsmarkt te verbeteren.

Lees meer

vrijdag, 19 augustus 2016

In 2017 nog geen Quotumheffing van kracht

Het ziet ernaar uit dat de Quotumregeling van de Wet banenafspraak in 2017 nog niet van kracht zal gaan. Met 21.057 banen is de doelstelling van 2015 om 9.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking te creëren immers ruimschoots behaald. Dit betekent dat werkgevers in 2017 geen verplicht aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking hoeven te creëren en voorlopig dus ook geen boete riskeren.

Lees meer

maandag, 8 augustus 2016

VCSW is trotse partner van het Miljoenenontbijt 2016

Ook dit jaar wordt op de woensdagochtend na Prinsjesdag het Miljoenenontbijt georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende evenement voor ondernemers is een initiatief van VNO-NCW, gemeente Den Haag, ING, Randstad en dit jaar voor het eerst: VCSW.

Lees meer

woensdag, 3 augustus 2016

VCSW is trotse winnaar van de FD Gazellen Award 2015!

Ieder jaar reikt het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Een verkiezing met meerdere prijsrondes voor ondernemingen die de afgelopen drie jaar een omzetgroei van ten minste 20% hebben gehaald. De snelle groei van VCSW is zeker niet onopgemerkt gebleven wat ertoe heeft geleid dat wij ons vanaf nu de trotse winnaar van FD Gazellen Award 2015 mogen noemen!

Lees meer

maandag, 30 november 2015

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156