Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward

Oproep aan alle werkgevers: 2017 is een jaar dat telt!

Wie vandaag de krant openslaat of het online platform van De Ondernemer bezoekt, zal VCSW vast en zeker tegenkomen. In het AD Haagsche Courant van 28 maart 2017 vertelt Marc van Versendaal, Commercieel Directeur VCSW, hoe belangrijk het is dat werkgevers juist nu in actie moeten komen. Ook deelt één van onze klanten, Schenker Logistics Nederland, wat hen ertoe bracht om de sociale wetgeving actief op te pakken.

“Slimmer ondernemen”, zo luidt het thema van de nieuwe editie van De Ondernemer, online platform en nieuwe rubriek in het AD Haagsche Courant. En daarmee is eigenlijk al een groot deel gezegd. Slim ondernemen betekent immers dat je op zo efficiënt mogelijke wijze, zoveel mogelijk bereikt. Efficiënt in kosten en in tijd.

Misgelopen premievoordelen

Een belangrijk aspect daarin is het onderzoeken van uw premieafdrachten. Ongemerkt hebben werkgevers vaak personeel in dienst die feitelijk voor een premievoordeel in aanmerking komen. En juist daarom is 2017 zo’n belangrijk jaar. Met de komst van de nieuwe Wet Tegemoetkoming Loondomein (WTL), zal het vanaf 1 januari 2018 niet langer mogelijk zijn om met terugwerkende kracht alle misgelopen premievoordelen terug te krijgen voor werknemers die al langer dan drie maanden in dienst zijn. Des te belangrijker dat werkgevers nu actie ondernemen door hun werknemers goed te inventariseren en bedrijfsprocessen aan te passen op deze nieuwe wetgeving.

“Met de komst van de nieuwe Wet Tegemoetkoming Loondomein (WTL), zal het vanaf 1 januari 2018 niet langer mogelijk zijn om met terugwerkende kracht alle misgelopen premievoordelen terug te krijgen. Er is dus enige haast geboden om nog voor 1 januari 2018 uw werknemers correct in het systeem te hebben staan.”

Er is meer haast geboden dan gedacht

Marc van Versendaal licht toe: “Een gemiddelde analyse duurt met verwerking en uitbetaling van het UWV en de Belastingdienst erbij, zo’n 6 tot 8 maanden. Omdat er inmiddels al 3 maanden van het nieuwe jaar verstreken zijn, is dus enige haast geboden om nog voor 1 januari 2018 uw werknemers correct in het systeem te hebben staan. Bovendien geldt, dat wie in 2017 een premieonderzoek start nog tot en met 2012 onterecht afgedragen premies kan terugvorderen.”

Lees hier het volledige interview Schenker Logistics Nederland.

Lees hier het volledige interview met Marc van Versendaal.

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156