Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
Snel geld verdienen? Laat je sociale premies checken!

Snel geld verdienen? Laat je sociale premies checken!

Snel geld verdienen, wie wil dat niet? De een stopt zijn of haar spaargeld in bitcoins, al dan niet aangespoord door fake advertenties van John de Mol, Humberto Tan of Waylon. De ander tilt een flashy app van de grond in de hoop op termijn voor een sappig bedrag te worden overgenomen. Maar weet je waar voor jouw bedrijf het geld pas echt voor het oprapen ligt? In de sociale wetgeving.

Loonkostenvoordelen

Jaarlijks lopen bedrijven in ons land miljarden mis aan niet benutte (loonkosten)voordelen, of men betaalt teveel sociale premies. Het gaat in de meeste gevallen, maar niet uitsluitend, om mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Denk aan werknemers van 56 jaar en ouder, arbeidsgehandicapten, buitenlandse werknemers en scholingsbelemmerden. De kans dat ook jouw bedrijf teveel betaalt is dan ook aanzienlijk. Dat kan, zo is onze ervaring, oplopen tot bijna €20.000 per werknemer!

Onvoldoende kennis

Belangrijke redenen voor het mislopen van geld zijn onvoldoende kennis, zowel bij de salarisadministrateur als bij de boekhouder c.q. accountant, en systemen die er niet of onvoldoende op ingericht zijn. Dat was Dennis Verduin een doorn in het oog. Zo zeer zelfs dat hij er in 2011 VCSW voor oprichtte. Hij was de problematiek op het spoor gekomen toen hij bij een eerdere werkgever met het nodige kunst- en vliegwerk teveel betaalde belasting en premies probeerde terug te vorderen. Met slimme, innovatieve oplossingen geven wij sindsdien organisaties inzicht in de mogelijkheden en correcte toepassing van de sociale wetgeving. En hoe deze binnen het eigen werknemersbestand te borgen.

Enorme besparingen

Met die slimme tools voeren onze specialisten bij iedere verloning een controle uit op jouw sociale afdrachten. Ook mutaties in jouw personeelsbestand kunnen veranderingen in de premievoordelen betekenen. Dat proces moet niet alleen uiterst secuur verlopen, maar ook snel en proactief. Na drie maanden vervalt namelijk de aanspraak op terugvordering van teveel betaalde sociale premies. Bovendien is het sinds 1 januari 2018 niet meer mogelijk om met terugwerkende kracht aanspraak te maken op premievoordeel. Dat is precies de reden waarom wij diverse gerenommeerde multinationals in ons klantenbestand hebben. Maar ook middelgrote bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen weten ons steeds beter te vinden. Besparingen van enkele tonnen zijn bij hen geen uitzondering.

Bloggen

Hiervoor rekenen wij slechts enkele euro’s per werknemer, aangevuld met een success fee. Wij kunnen dit doen dankzij vooruitstrevende SaaS-technologie en het gebruik van API’s. Mede hierdoor kunnen koppelingen met allerlei SaaS-pakketten en salarisadministratiesoftware worden gemaakt. Omdat er over ons werk veel te vertellen valt, hebben we eerder enkele blogs gepost. Om ook hier een professionaliseringsslag te maken, hebben we hier een specialist op gezet. Wij verwachten dat onze boodschap hierdoor niet alleen scherper binnen komt, maar ook met een vaste frequentie. Die boodschap zal vaak informatief, maar soms ook ronduit grappig zijn.

Hou je mailbox dus goed in de gaten!

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156