Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
VCSW Legal: ‘Geen bezwaar tegen bezwaren!’

VCSW Legal: ‘Geen bezwaar tegen bezwaren!’

Ruim een half jaar geleden zag VCSW Legal het levenslicht. Omdat we zagen dat ondernemers, finance en HR-managers een grote behoefte hebben aan ondersteuning in de contacten met het UWV. Gelet op het aantal herbeoordelingsprocedures en bezwaren tegen de jaarlijkse Whk-beschikking welke we al jaren controleren bleek dat een schot in de roos te zijn. We schreven er al eerder over in deze veel gelezen blog.

Er is een uitspraak gedaan…

In veel gevallen leggen organisaties zich daarbij neer, zonder te weten dat bezwaar en beroep aantekenen enorm veel geld kan besparen en onterechte uitgaven voorkomt. Daarom heeft VCSW Legal ‘geen bezwaar tegen bezwaren’ en kijkt met een kritische blik mee naar UWV-beslissingen. We helpen bedrijven onder andere met het volgende:

Het in gang zetten van herkeuringen

Naast bezwaar- en beroepsprocedures kunnen de collega’s van VCSW Legal ook namens werkgevers aanvragen voor een herkeuring in gang zetten. Dit kan de weg vrijmaken naar het minder betalen van premies of uitkeringslasten, omdat herkeurde mensen weer geheel of gedeeltelijk onderdeel van het arbeidsproces worden of dat er sprake is van volledig en duurzaam arbeidsongeschiktheid (IVA). Door een tekort aan verzekeringsartsen bij het UWV worden wettelijk verplichte herkeuringen meestal administratief afgedaan, wij zijn van mening dat dit nadelig kan zijn voor zowel de werkgever als de desbetreffende werknemer. Jij ook?

Het bestuderen van medische dossiers

Werkgevers mogen zich, vanwege de privacywetgeving, niet bezighouden met medische dossiers van werknemers. VCSW is echter erkend als professioneel rechtshulpverlener voor deze werkzaamheden. Dit betekent dat wij het volledig medisch dossier mogen inzien en hierdoor een zorgvuldig advies kunnen uitbrengen over de juistheid van bestuurlijke beslissingen.

Het proactief doorspitten van Whk-beschikkingen

Wat in veel gevallen aanzienlijk veel geld oplevert is om VCSW Legal proactief jouw personeelsgegevens en Whk-beschikkingen te laten doorspitten. De weddenschap die we eerder met jullie zijn aangegaan loopt wat dat betreft nog steeds! Zullen we samen onderzoeken waar we minimaal 10.000 euro kunnen weghalen?

Juridische hulp bij bezwaren

Dan tot slot de bezwaren. Ruwweg zijn er vier soorten beslissingen van het UWV waartegen door VCSW Legal bezwaar of beroep kan worden aangetekend, namelijk:

Ook geen bezwaar tegen persoonlijk contact…

Neem voor meer informatie contact met ons op via legal@vcsw.nl of bel naar 070 – 20 45 004. Plan je liever direct een consult van 15 minuten in met één van onze experts, klik dan hier.

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156