Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
“VCSW Legal inschakelen voor het ‘derde spoor’ was een prima zet”

“VCSW Legal inschakelen
voor het ‘derde spoor’ was een prima zet”

Dat verslaving een groot maatschappelijk probleem vormt, is algemeen bekend. Logischerwijs staat daar een eveneens omvangrijke verslavingszorg tegenover. De ware omvang van deze sector drong bij ons pas echt door dankzij onze dienstverlening voor Tactus. Deze instelling voor verslavingszorg is actief in het midden en oosten van ons land en telt maar liefst 1.200 medewerkers, verdeeld over veertig locaties. “Bij zo’n personeelsbestand is een samenwerking met VCSW al snel lonend”, aldus Norbert Mimpen.

Derde spoor re-integratie

Toen Norbert bijna drie jaar geleden als verzuimadviseur bij Tactus begon, werkte men al met VCSW. Dat ging met name om de controle op de gedifferentieerde premie Whk. Het eerste onderzoek destijds leverde Tactus al meer dan een ton aan voordeel op. Norbert: “De laatste jaren is proactief dossieronderzoek een belangrijke component voor ons geworden. Een deel daarvan, de zogenoemde re-integratie derde spoor, loopt sinds kort via VCSW Legal en daar hebben we bepaald geen spijt van. Als iemand namelijk intern niet geheel of gedeeltelijk kan worden herplaatst, volgt na twee jaar ontslag. Op dat moment volgt een WIA-keuring en neemt het UWV het derde spoor over. Althans als je het risicodragerschap niet hebt verzekerd.”

Substantieel voordeel

“Het UWV kampt echter al jaren met capaciteitsproblemen waardoor je als werkgever het risico loopt onnodig lang teveel premie te betalen via onder andere de gedifferentieerde premie Whk. En dat nog tien jaar lang! VCSW Legal heeft daarom voor ons diverse personeelsdossiers volledig uitgeplozen en met gunstige resultaten. Met meer dan duizend medewerkers gaat dat al snel om substantiële bedragen. Zeker als de IVA om de hoek komt kijken, want die premies kunnen met terugwerkende kracht worden teruggevorderd. Dan kan het voordeel zomaar in de zes cijfers lopen. Omdat VCSW voor ons op no cure no pay basis werkt, dragen we alleen een percentage af over het behaalde voordeel.”

Het onderste uit de kan

“Als absolute specialisten werken ze niet alleen sneller dan wijzelf kunnen, maar ze halen bovendien het onderste uit de kan. Net als een goede boekhouder betalen zij zich dubbel en dwars terug. De prima advisering, accuraat werken en de duidelijke en directe communicatie krijgen we er als bonus bij. Ondertussen kan ik alles lekker loslaten en mezelf concentreren op pure verzuimproblematiek en dan vooral het preventieve aspect. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.”

Meer weten over de uitgevoerde werkzaamheden of andere regelingen op het gebied van sociale wetgeving? Neem dan contact met ons op via info@vcsw.nl of bel 070 – 20 45 000.

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156