3 maart 2017
De belastingen op arbeid kunnen weer omlaag, het Lage-inkomensvoordeel (LIV) moet omhoog en de loonkostensubsidies voor ouderen en arbeidsgehandicapten moeten worden uitgebreid. Deze en andere maatregelen moeten volgens verschillende verkiezingsprogramma’s in de nieuwe kabinetsperiode worden doorgevoerd. Wat zijn de plannen van de politieke partijen?
Zowel de VVD, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie als de Partij voor de Dieren stellen duidelijk in hun verkiezingsprogramma’s dat de belasting op arbeid weer naar beneden moet worden bijgesteld. GroenLinks geeft daarbij expliciet aan dat zowel de werknemers als de werkgevers van een belastingverlaging op arbeid moeten profiteren.
De PvdA, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie vinden dat ook het Lage-inkomensvoordeel omhoog moet. De PvdA stelt zelf dat de LIV moet worden uitgebreid en dat de loonkostensubsidie als norm voor de hele sociale zekerheid moet worden ingevoerd. Het instrument loondispensatie komt dan te vervallen. Daarnaast vinden PvdA en SP dat het minimumloon omhoog moet en al vanaf 18 jaar moet gelden. Het minimumjeugdloon beperkt zich dan tot 18 jaar oud.
Waar VVD en D66 enkel spreken over het behouden van de belastingvoordelen en no-riskregeling voor het in dienst nemen van ouderen en arbeidsgehandicapten, zeggen PvdA en ChristenUnie nadrukkelijk dat deze belastingvoordelen omhoog moeten. 50Plus wil werkgevers zelfs stimuleren om meer ouderen in dienst te nemen door de werkgeverslasten voor 45-plussers omlaag brengen. Het CDA geeft aan dat zij graag meer arbeidsbeperkten aan het werk willen zien in ruil voor lagere werkgeverslasten. De loonkostensubsidie voor arbeidsbeperkten moeten daarom versterkt en vereenvoudigd worden.
Bij VCSW halen wij elke dag het maximale uit de sociale wetgeving voor jou als klant. Naast het gebruik van ons platform VCSW Digitaal koppelen wij hier bewust ook periodieke gesprekken met onze consultants aan. Waar loop je tegenaan? Hoe zorgen we ervoor dat jij het meeste voordeel behaalt? En niet geheel onbelangrijk, wat speelt er binnen jouw organisatie?
donderdag, 12 november 2020
Bij VCSW zijn we druk bezig met het optimaliseren van ons digitale platform VCSW Digitaal. Dit heeft ook gevolgen voor onze periodieke consultantsbezoeken. Dankzij de hoge automatiseringsgraad kunnen onze consultants nu meer dan ooit focussen op het persoonlijke contact met onze klanten. Wat speelt er op kantoor en wat kunnen wij hierin betekenen?
woensdag, 14 oktober 2020
Kun jij je nog herinneren hoe het er op kantoor aan toe ging vóór de digitalisering? Je weet wel, uitpuilende archiefkasten en irritante zoektochten naar onder massa’s papier bedolven pennen of notities. Met een beetje pech, en die hadden wij regelmatig, dook je dagelijks letterlijk de archiefkast in om dat ene belangrijke document op te duiken. En zo lang geleden is het nog niet eens. Godzijdank is er nu VCSW Digitaal!
woensdag, 30 september 2020
De Gedifferentieerde Premie Werkhervattingskas (Wh) ligt weer op de deurmat. Net als elk jaar willen wij vanuit VCSW benadrukken dat een controle van deze beschikking mogelijk veel geld kan besparen. VCSW heeft experts in huis die jarenlange ervaring hebben met het controleren van deze beschikking. Maar, wat kun je als klant verwachten? Welke stappen moet jij ondernemen en wat verzorgen wij? We hebben het voor je op een rijtje gezet.
woensdag, 9 december 2020
In deze whitepaper geven wij onze visie op de Gedifferentieerde Premie Werkhervattingskas (Whk) en hoe deze zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. We delen onze ervaring en expertise, en verhelpen onduidelijkheden rondom de beschikking. Daarnaast willen we jou laten zien waar mogelijkheden liggen, wat de meest gemaakte fouten zijn en waarom een correcte controle van deze beschikking van groot belang is.
maandag, 30 november 2020
Door de koppeling met AFAS heeft VCSW de unieke mogelijkheid om geautomatiseerd alle bestaande regelingen op het gebied van de sociale wetgeving te controleren.
donderdag, 23 juli 2020
Schrijf u in voor onze blogs
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
E: info@vcsw.nl
T: 070 - 26 00 156
Receptie: 070 - 26 00 156
Advieslijn: 070 - 20 45 092