Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward

Verruiming doelgroep no-riskpolis

Werkgevers kunnen vanaf 1 januari 2017 langer aanspraak maken op de no-riskpolis en ook nog eens voor een grotere groep werknemers. Dit staat in verschillende wetsvoorstellen die nu in behandeling van de Tweede Kamer en Eerste Kamer zijn.

Grotere doelgroep

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil per 1 januari 2017 de no-riskpolis verbreden naar een grotere groep werknemers. Vanaf 2017 zullen daarom alle werknemers die tot de doelgroep van de Participatiewet behoren onder de no-riskpolis vallen. Nu geldt de no-riskpolis enkel voor werknemersdoelgroep van de Banenafspraak.

Verlenging termijn

Naast deze verbreding wil staatssecretaris Klijnsma de duur van de no-riskpolis ook nog eens verlengen van maximaal 5 jaar naar een onbepaalde termijn. Waar het UWV nu enkel de ziektekosten van doelgroepers vergoed die binnen vijf jaar na aanvang dienstverband ziek worden, zullen werkgevers straks in geen geval zelf voor de loondoorbetaling van hun zieke werknemer opdraaien mits deze onder de Participatiewet valt. Deze werknemers tellen ook niet mee in het vaststellen van de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk).

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156