Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward

Voorwaarden Eigenrisicodragers
per 1 januari 2017 gewijzigd

Wie per 1 januari 2017 Eigenrisicodrager voor de WGA wil zijn, zal spoedig actie moeten ondernemen. Ook wanneer u reeds Eigenrisicodrager voor de WGA bent. Dit in verband met de wijzigende voorwaarden die de overheid heeft getroffen om de concurrentieverhouding tussen de private en publieke verzekeringsmarkt te verbeteren.

Vanaf 1 januari 2017 worden de premies voor WGA-vast en WGA-flex samengevoegd. Dit betekent dat eigenrisicodragers vanaf dat moment het risico voor zowel vaste als tijdelijke dienstverbanden dragen en zich niet langer voor een afzonderlijke groep kunnen verzekeren.

Gevolgen voor bestaande Eigenrisicodragers

Bent u reeds eigenrisicodrager en wilt u dat in 2017 blijven? Dan dient u uiterlijk 31 december 2016 opnieuw een garantieverklaring in te dienen bij de Belastingdienst. U kunt deze downloaden via www.belastingdienst.nl. Wanneer uw garantieverklaring niet voor 1 januari 2017 binnen is, bent u vanaf die datum geen eigenrisicodrager meer maar nog wel verantwoordelijk voor de lopende uitkeringen en re-integraties van zieke medewerkers (tot maximaal 10 jaar, gerekend vanaf de eerste uitkeringsdag van de werknemer).

Gevolgen voor nieuwe Eigenrisicodragers

Bent u van plan om per 1 januari 2017 als nieuwe eigenrisicodrager aan te treden, dan dient u vòòr 1 oktober 2016 uw aanvraag om eigenrisicodrager te worden in te dienen bij de Belastingdienst. Omdat er geen inlooprisico meer is zal het UWV direct de kosten overnemen van de lopende uitkeringen van uw zieke werknemers evenals de verantwoordelijkheid voor re-integraties.

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156