Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
f2f8c3580211-9.-1024×320

Waar accountants stoppen, gaan wij verder

Als een bedrijf een kip met gouden eieren in handen heeft, dan zal de markt daar in de regel vrij snel lucht van krijgen. Zeker als dat product of die dienst alleen maar winnaars kent. Bij VCSW zijn we met forse loonkostenbesparingen voor werkgevers al een tijdje trotse eigenaar van zo’n ‘beestje’. De bekendheid kan echter wel een extra zetje gebruiken en daarbij is een sleutelrol weggelegd voor accountantskantoren.

Niet hip, wel complex

Bijna tien jaar geleden waren we haantje de voorste waar het gaat om het realiseren van loonkostenbesparingen die de sociale wetgeving en aanverwante subsidies voor werkgevers bieden. Deze voordelen lopen niet zelden tot in de tonnen op jaarbasis. Mede dankzij onze zelfontwikkelde software is het steeds eenvoudiger geworden voor werkgevers om die voordelen te benutten. Maar ja, echt hip is ons werk natuurlijk niet. Complex daarentegen des te meer. Je moet eigenlijk, net als wij, een beetje gek zijn om je er helemaal in te willen verdiepen. Mede daarom is het een echte nichemarkt waar in feite niet eens een duidelijke naam voor bestaat.

’Loonkostenadvies’

Laten we het voor het gemak houden op loonkostenadvies, waarbij wij een specialisatie hebben in werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om genoemde redenen staan noch werkgevers noch accountantskantoren te trappelen om hier zelf medewerkers voor vrij te maken. Voor accountants is het echter een prima manier om hun dienstverlening uit te breiden en zich positief naar (potentiële) klanten te onderscheiden. Ook wanneer zij de daadwerkelijke uitvoering aan ons uitbesteden. Uit diverse samenwerkingen die we met accountantskantoren zijn aangegaan, blijkt dit perfect te werken.

Een kick die nooit went

Dat is ook niet vreemd, want hoe blij zou jij met je accountant zijn als die een manier heeft gevonden om jaarlijks tienduizenden tot enkele tonnen op loonkosten te besparen? Ook wij voelen ons hierbij een winnaar, want hoe vaak we al niet dergelijke bedragen voor klanten hebben kunnen terughalen: de kick die we daaruit halen went nooit! U had ons gezicht, en dat van een administratiekantoor voor wie we laatst aan de slag gingen, eens moeten zien toen we een van hun klanten konden verblijden met een besparing van maar liefst 1,4 miljoen euro!

Erkenning als vak?

Dus wat houdt jou tegen om het bij de eerstvolgende bespreking van de jaar-, kwartaal- of maandcijfers met je accountant eens te hebben over iets waar je alleen maar geld aan kunt verdienen? Als dat maar vaak genoeg gebeurt, dan wordt ons werk op termijn waarschijnlijk ook formeel als vak erkent. En daar zijn wij dan weer heel blij mee. Voor vragen naar aanleiding van deze blog of over onze dienstverlening zijn we bereikbaar op 070-204 5000 of info@vcsw.nl.

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156