Inloggen
VCSW Digitaal
arrow_upward
Werken met VCSW Digitaal ‘loont’

Werken met VCSW Digitaal ‘loont’`

Heb jij ons vorige blog gelezen? Dan weet je dat er (zeer) snel gehandeld moet worden om loonkostenvoordelen van met name medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt te benutten. Vervelend genoeg hebben veel werkgevers op hun beurt een flinke afstand tot de benodigde gegevens om die voordelen te benutten. Dankzij API-koppelingen met veelgebruikte pakketten voor salarisadministratie hebben wij dat probleem allang voor jou opgelost.

Koppelingen met salarispakketten

Ons platform, VCSW Digitaal, is ontwikkeld op basis van API’s (Application Programming Interface). Hierdoor kunnen wij de benodigde data, zoals loonaangiftes op werkgevers- en werknemersniveau, rechtstreeks en geautomatiseerd uit jouw salarisadministratie halen. Op het moment dat deze data binnen zijn, worden er automatisch allerlei berekeningen en analyses op losgelaten. Dit loopt van het vaststellen welke werknemers in welke doelgroep vallen en welke aanvragen er lopen tot diverse prognoses en een controle of alles met betrekking tot de sociale wetgeving juist wordt toegepast. Omdat ieder administratiepakket weer net even anders werkt, hebben wij standaarden ontwikkeld voor veelgebruikte pakketten zoals Unit4, Loket.nl, ADP, Exact online, AFAS en Nmbrs.

Eigen dashboard

Om toegang tot de salarisgegevens te krijgen, werken we met een user name en een token ter identificatie. We ontvangen hiervoor elke maand automatisch een pushbericht zodat we klanten niet twaalf keer per jaar met toezendingsverzoeken hoeven te confronteren. Sterker nog: zij merken er helemaal niets van en wij zijn altijd up-to-date. VCSW Digitaal is tevens in staat om XML-bestanden uit te lezen en op vergelijkbare wijze te analyseren. Dat is niet alleen handig in de communicatie met de Belastingdienst, maar biedt ons tevens de mogelijkheid aangiftes uit te lezen wanneer een klant geen salarispakketkoppeling heeft. Klanten kunnen op hun beurt inloggen op hun eigen dashboard.

AVG-proof

Hierin kunnen zij in een oogopslag een veelheid aan zaken volgen, zoals de status van verzoeken bij de gemeente of het UWV, aantallen medewerkers binnen de doelgroep(en) en bijvoorbeeld het resultaat in euro’s. Verder krijgen gebruikers meldingen in hun mailbox wanneer voor bepaalde werknemers een doelgroepverklaring c.q. toekenning is ontvangen. Dit gebeurt – je raadt het al – geheel automatisch, en hoeft alleen nog maar in het salarispakket te worden aangevinkt. Dankzij de goed beveiligde verbindingen zit je als gebruiker ook qua AVG meteen goed. Die betrouwbaarheid testen we onder meer jaarlijks met een zogenoemde pentest, waarbij ingehuurde ‘white hat hackers’ de verbinding grondig op de proef stellen.

Momenteel werken al zo’n 700 bedrijven en organisaties, van 100+ tot vele duizenden werknemers, met VCSW Digitaal. Wie weet kunnen die ook wel iets met de module die we aan het ontwikkelen zijn voor het doormuteren van relevante salarisgegevens naar pensioenfondsen. Maar dat houden we liever nog even onder de pet…

Receptie: 070 - 26 00 156

Advieslijn: 070 - 20 45 092

Bel mij terug Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

close

Inschrijven voor ""

Annuleren
close

Neem contact met ons op

Of bel onze advieslijn T: 070 - 26 00 156